Energy Expo - Join the revolution

Zuckerberg: Casa Albă a făcut presiuni asupra Facebook pentru a cenzura conținutul despre Covid-19

Scris de | 27 august, 2024
Zuckerberg: Casa Albă a făcut presiuni asupra Facebook pentru a cenzura conținutul despre Covid-19
FOTO via The Guardian

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, a declarat că regretă faptul că a cedat în fața a ceea ce el susține că a fost presiunea din partea guvernului SUA pentru a cenzura postările despre Covid pe Facebook și Instagram în timpul pandemiei.

Zuckerberg a spus că oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden au „presat în mod repetat” Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, să „cenzureze conținut legat de Covid-19” în timpul pandemiei.

„În 2021, oficiali de rang înalt din administrația Biden, inclusiv de la Casa Albă, au presat în mod repetat echipele noastre timp de luni de zile să cenzureze un anumit tip de conținut legat de Covid-19, inclusiv cel care are legătură cu umorul și satira, și și-au exprimat frustrarea față de angajații noaștri atunci când nu am fost de acord,” a spus el într-o scrisoare adresată lui Jim Jordan, șeful comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților din SUA. „Cred că a fost greșit ca Guvernul să pună presiune pe noi”.

În timpul pandemiei, Facebook a adăugat alerte de dezinformare pentru utilizatorii care comentau sau apreciau postările care erau considerate a conține informații false despre Covid. Compania a șters, de asemenea, postări care criticau vaccinurile anti-Covid și care sugerau că virusul a fost dezvoltat într-un laborator chinezesc.

În campania pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2020, Biden a acuzat platformele de social media, ca Facebook, că „ucid oameni” permițând postarea de texte care dezinformau utilizatorii despre vaccinurile împotriva coronavirusului.

„Cred că am făcut unele alegeri pe care nu le-am face astăzi, dacă e să ne uităm în urmă” a spus Zuckerberg. „Regret că nu am fost mai vocali în legătură cu asta”.

„Așa cum le-am spus echipelor noastre la acel moment, cred cu tărie că nu ar trebui să ne compromitem standardele de conținut din cauza presiunilor venite din partea niciunei administrații, în nicio direcție. Și suntem pregătiți să ripostăm dacă se va întâmpla din nou ceva de genul acesta”.

Presiuni și asupra subiectului „Hunter Biden”

Zuckerberg a mai spus că Facebook a „retrogradat temporar” subiectul legat de conținutul unui laptop aparținând lui Hunter Biden, fiul președintelui, după un avertisment din partea FBI-ului că Rusia pregătea o campanie de dezinformare împotriva familiei Biden.

Zuckerberg a mai scris că a devenit clar că subiectul nu a fost dezinformare și că „privind în urmă, nu ar fi trebuit să retrogradăm acea știre”.

Comisia juridică a Camerei, controlată de republicani, a numit mărturisirile lui Zuckerberg un „mare câștig pentru libertatea de exprimare” într-o postare pe pagina de Facebook a comisiei.

Casa Albă și-a apărat acțiunile din timpul pandemiei, spunând că a încurajat „acțiuni responsabile pentru a proteja sănătatea și siguranța publică”.

„Poziția noastră a fost clară și consecventă,” a declarat Casa Albă. „Credem că companiile de tehnologie și alți actori privați ar trebui să ia în considerare efectele pe care acțiunile lor le au asupra poporului american, în timp ce fac alegeri independente cu privire la informațiile pe care le prezintă”.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via The Guardian