Energy Expo - Join the revolution

PlayStation Accessories: o nouă aplicație de PC pentru controller-ele DualSense

Scris de | 27 august, 2024
PlayStation Accessories: o nouă aplicație de PC pentru controller-ele DualSense

Sony tocmai a lansat PlayStation Accessories, o nouă aplicație de PC care permite actualizarea și personalizarea controller-elor DualSense. Aceasta poate fi descărcată și instalată de pe site-ul PlayStation, dar poate fi obținută și prin actualizarea aplicației Firmware Updater for DualSense Wireless Controller, care era deja existentă. Din păcate, doar cei care dețin controller-ul mai scump, DualSense Edge, vor primi acces la toate funcțiile aplicației.

PlayStation Accessories permite actualizări de firmware pe DualSense și personalizarea butoanelor pe DualSense Edge

PlayStation Accessories oferă o interfață nouă și intuitivă, inspirată de cea a consolei PlayStation 5, pentru a actualiza controller-ele DualSense direct prin intermediul unui PC, dacă nu ai acces la o consolă. Aceste actualizări nu oferă, de obicei, prea multe noutăți în materie de funcții, ci îmbunătățesc stabilitatea conexiunilor pe fir sau wireless sau timpul de răspuns.

Controller-ul DualSense Edge poate însă să acceseze acum pe PC toate funcțiile pe care le are și pe PlayStation 5. Vorbim despre posibilitatea de a personaliza fiecare buton de pe controller, posibilitatea de a crea și salva profiluri personalizate, accesibile folosind butoanele dedicate din partea de jos, cât și personalizarea stick-urilor analogice și trigger-elor, dar și butoanelor extra de pe spate.

Ceva similar exista deja de la Microsoft, aplicația Xbox Accessories, care permite exact același tip de personalizare dedicat pentru controller-ele de Xbox One și Xbox Series, cu funcții extra rezervate pentru variantele „Elite”, care concurează direct cu DualSense Edge.

Cel mai probabil, prezența aplicației PlayStation Accessories nu va influența decizia de cumpărare a unui controller sau altul, însă va oferi celor care le folosesc în special pe PC acces la toate capabilitățile pe care aceste controller-e le au și pe PlayStation.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: PlayStation Accessories