Energy Expo - Join the revolution

Când se lansează, oficial, iPhone 16. Apple a făcut anunțul

Scris de | 27 august, 2024
Când se lansează, oficial, iPhone 16. Apple a făcut anunțul

După multe zvonuri și speculații din partea comunității online, Apple a făcut oficial anunțul: seria iPhone 16 va fi prezentat oficial pe 9 septembrie, începând cu ora 20:00 a României. În mod normal, ne așteptam la un eveniment pentru ziua de 10 septembrie, adică într-o zi de marți, așa cum Apple ține tradițional toate evenimentele de lansare. Se pare însă că decalajul ar fi din cauza faptului că pe 10 septembrie este așteptată o dezbatere electorală în SUA între candidații la președinție.

iPhone 16, Apple Watch Series 10 și noi căști AirPods, așteptate peste două săptămâni

Evenimentul dedicat seriei iPhone 16, și probabil altor câteva produse, se numește „It’s Glowtime”, ceea ce nu oferă prea multe detalii despre ceea ce am putea aștepta de la noile dispozitive. Prezentarea va avea loc live în sala de conferințe Steve Jobs de la sediul Apple și va fi transmisă online live pe YouTube.

 Seria iPhone 16 va fi prima care se livrează din start cu Apple Intelligence, componenta AI proprietară Apple, care folosește atât algoritmi proprii, cât și ChatGPT pentru sarcinile mai complexe. De asemenea, modelele Pro sunt așteptate pentru prima dată în ultimii ani cu ecrane mai mari, cât și cu mai multă memorie RAM, necesară pentru AI. Upgrade-uri la nivelul camerelor sunt pe ordinea de zi, în special la capitolul ultrawide, iar un nou buton numit „Capture button” ar putea fi integrat pentru o experiență mai confortabilă de fotografiat și filmat.

Alături de iPhone 16, sunt așteptate și noi vești și despre Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra 3 și un nou Apple Watch SE, probabil semnificativ mai ieftin. Nu în ultimul rând, căștile AirPods ar putea primi upgrade-uri care ar putea marca trecerea oficială la port-ul USB-C pe întreaga gamă de căști wireless.

Dacă restul programului de lansare rămâne neschimbat, pre-comenzile noilor iPhone-uri ar putea începe imediat, cu livrări începând cu 20 septembrie, adică vinerea din săptămâna următoare. În ultimii câțiva ani, România a fost pe lista țărilor care a primit iPhone simultan cu majoritatea piețelor importante, deci ne așteptăm ca această tradiție să continue.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,