Energy Expo - Join the revolution

Zoom Docs: o nouă alternativă la Microsoft Office și Google Docs

Scris de | 26 august, 2024
Zoom Docs: o nouă alternativă la Microsoft Office și Google Docs

După ce a demonstrat că are tehnologia necesară pentru a ține frâu giganților din industrie în materie de videoconferințe, Zoom dorește acum să concureze și în domeniul editării de documente. Zoom Docs este o nouă componentă gratuită a serviciilor oferite de Zoom, iar integrarea cu software-ul de apeluri video ar trebui să fie factorul care să îi facă pe mulți să renunțe la Office de la Microsoft sau Docs de la Google. Desigur, fiind un serviciu nou, funcționalitatea este limitată, dar deja include destul de multe unelte care să diferențieze oferta Zoom de celelalte.

Zoom Docs are integrare completă cu serviciul de videoconferințe

Ideea din spatele Zoom Docs este să ofere utilizatorilor un loc unitar unde să poată fi găsite atât documentele, cât și videoconferințele. Se pare că „jonglarea” constantă între mai multe aplicații și servicii duc la pierderea a  câteva ore în fiecare săptămână de lucru. Astfel, dacă tot ești constant în conferințe pe Zoom în fiecare zi, ai putea să îți ții și documentele atașate de contul de Zoom și să le poți edita și partaja mult mai ușor.

Zoom Docs este un editor de text, însă nu este identic cu ceea ce vedem pe Office de la Microsoft sau Google Docs. Acesta are mai degrabă un design „liber”, care permite atașarea de text, fotografii și chiar player-e video mult mai ușor într-un document. Desigur, formatarea de text, integrarea de liste, tabele și alte elemente „standard” în documente text se regăsesc și pe Zoom Docs.

Partea cea mai bună este că Zoom Docs este complet gratuit cu funcțiile de bază. Cea mai mare limitare este posibilitatea de a partaja maximum 10 fișiere cu alte perfoane, dar cei care au deja un abonament Zoom renunță la această limită.

Extra, pe lângă partajarea de fișiere nelimitate, utilizatorii „premium” primesc și acces la un asistent AI, care te poate ajuta să compui texte, permite realizare de traduceri rapide, dar și permite transcrierea și rezumarea videoconferințelor de pe Zoom, automat. Integrarea cu Zoom merge chiar mai departe: poți programa sau porni întâlniri direct din Docs, iar până la 100 de persoane pot colaborala un singur document. Revizii, partajări și comentarii la documente sunt de asemenea disponibile în Zoom Docs.

Fiind un serviciu 100% în cloud, Zoom Docs salvează fiecare schimbare automat, deci nu riști să pierzi progresul în cazul unei probleme. De asemenea, lipsa unui mod „offline” asigură că nu vei putea lucra decât dacă ai o conexiune activă la internet. Zoom Docs poate primi fișiere Word pentru a le converti la formatul său, însă documentele nu pot fi apoi convertite în sens invers. Există câteva șabloane predefinite pentru cei care doresc să pornească de la un design deja existent, decât să creeze unul nou.

Cel mai probabil, Zoom Docs nu este orientat către utilizatorii de rând, ci către companii, care ar putea să ceară angajaților să renunțe la Google Docs sau Microsoft Office dacă există deja un  abonament pentru videoconferințe, iar noul serviciu este deja integrat și oferit gratuit.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Zoom