Energy Expo - Join the revolution

Valve a anunțat oficial Deadlock, jocul care deja are zeci de mii de jucători activi simultan

Scris de | 26 august, 2024
Valve a anunțat oficial Deadlock, jocul care deja are zeci de mii de jucători activi simultan

Valve a anunțat, în sfârșit, următorul său joc: Deadlock. Acesta era un soi de „secret public”, întrucât deși nu era anunțat oficial și compania nu vorbea despre el în public, zeci de mii de jucători aveau deja acces la varianta de test și au publicat pe internet detalii complete despre joc. De altfel, jucătorii pot invita alți prieteni de pe Steam să îl joace, deci cumva acest joc s-a „viralizat” în ultimele câteva săptămâni. Astfel, Valve nu a mai putut să țină „secretul”, așa că l-a anunțat oficial prin publicarea unei pagini oficiale a jocului pe Steam.

Deadlock este un nou MOBA Hero Shooter de la creatorii Half-Life, Counter-Strike și DOTA

Practic, Valve nu a făcut un anunț oficial ci doar a confirmat că jocul există, dar cu această ocazie putem afla mai multe și despre planurile companiei cu acest titlu. Vorbim despre un joc de tip MOBA Hero Shooter, o combinație între DOTA și Overwatch, care folosește și elemente din alte jocuri, precum sistemul de ține suspendate similar cu cel din Bioshock Infinite, pentru deplasarea rapidă pe câmpul de luptă. De altfel, descrierea jocului este extrem de banală:

„Deadlock este un joc de multiplayer în dezvoltare timpurie.”

Jocul este listat drept „în dezvoltare”, iar cei care au acces la joc sunt considerați „playtesteri”. Aceștia pot să invite noi jucători din lista de prieteni pentru a participa la „testare”, dar aceasta este momentan singura metodă de a pune mâna pe joc. Nu există un program „Early Access” care să permită „cumpărarea jocului”.

De altfel Valve specifică că mai totul din joc este provizoriu, de la grafică și până la elemente de gameplay:

„Deadlock este în stadiu incipient de dezvoltare, cu multă artă temporară și gameplay experimental.”

Nu există momentan o dată de lansare, detalii concrete despre planurile pe care Valve le are cu Dedlock și nici măcar nu putem consulta o listă cu specificațiile minime pentru a rula jocul. Este specificat doar faptul că ai nevoie de procesor și sistem de operare pe 64 biți.

Jucătorii interesați să fie ținuți la curent cu Deadlock pot adăuga jocul pe wishlist-ul de pe Steam. La momentul publicării acestui articol, existau peste 20.000 de jucători activi simultan, iar recordul de jucători a fost stabilit cu o zi înainte, când 89.000 de jucători au fost activi simultan. În comparație, jocul Concord, un titlu oarecum similar, lansat săptămâna trecută, de PlayStation pe PS5 și Steam, a înregistrat doar 679 jucători activi simultan în ziua lansării, iar acum numărul este pe la 150 la nivel mondial.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Steam