Energy Expo - Join the revolution

Schimbarea majoră pe care Apple o introduce pe MacBook-uri după 8 ani

Scris de | 26 august, 2024
Schimbarea majoră pe care Apple o introduce pe MacBook-uri după 8 ani

Potrivit unei alte informații lansate de Mark Gurman de la Bloomberg, viitoarele modele de bază ale Mac-urilor ar putea începe cu 16 GB RAM ca „dotare” standard, în loc de 8 GB, ceea ce ar reprezenta o schimbare majoră față de tradiția pe care Apple o menține de aproximativ 8 ani.

Apple a crescut cantitatea de memorie RAM de bază pentru modelul de 13 inci de MacBook Air de la 4 GB la 8 GB în 2016, iar de atunci acesta a rămas standardul în vigoare. În mare parte, situația a fost acceptabilă, însă în ultimii ani au existat tot mai multe plângeri. Cu toate acestea, status-quo-ul s-ar putea schimba în curând.

Conform lui Gurman, Mac-urile cu M4 testate „dispun fie de 16GB , fie de 32 GB de memorie”. Asta înseamnă că viitorii utilizatori de Mac-uri ar putea beneficia de 16 GB de RAM fără a fi nevoie să plătească 200 de dolari în plus pentru upgrade. De asemenea, 32 GB de RAM ar putea fi noul maxim pentru cipul M4. În prezent, M3 ajunge până la 24 GB de RAM.

De asemenea, Gurman menționează și că unele configurații testate încep de la un CPU cu 8 nuclee și un GPU de 8 nuclee. Există aici o diferență față de CPU-ul M4 care echipează iPad Pro, unde opțiunile cu stocare mai puțină vin cu un CPU de 9 nuclee și un GPU de 10 nuclee. Cipul M4 din Mac-uri va avea un CPU de 10 nuclee și un GPU de 10 nuclee, la fel ca iPad Pro.

Gurman nu oferă detalii despre M4 Pro și M4 Max, deși probabil vom auzi mai multe lucruri în viitor. Ne așteptăm ca Apple să înceapă lansarea gamei de Mac-uri cu M4 mai târziu în acest an, cu noile MacBook Pro, Mac Mini și iMac. Restul seriei va fi anunțată, cel mai probabil, în 2025.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via 9to5Mac