Energy Expo - Join the revolution

De ce a fost arestat în Franța Pavel Durov, CEO-ul Telegram

Scris de | 26 august, 2024
De ce a fost arestat în Franța Pavel Durov, CEO-ul Telegram

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, a fost arestat sâmbătă în Franța pe aeroportul Le Bourget, în timpul unei escale. Inițial, arestul era pentru 24 de ore, dar se pare că perioada de detenție a fost extinsă. Legal, în Franța poți fi arestat până la 96 de ore prin extinderea perioadei, chiar și fără să fii oficial pus sub un cap de acuzare. Durov s-a născut în Rusia, dar deține cetățenie franceză și locuiește în prezent în Dubai, locul unde se află și sediul central al Telegram.

Pavel Durov ar fi tras la răspundere de către francezi pentru activitățile ilegale care au loc pe platforma Telegram

Mandatul de arest a fost emis de mai multă vreme de către Office Mineurs (OFMIN), organizația de stat care protejează minorii. Acuzațiile la adresa lui Durov au legătură cu faptul că pe Telegram au loc activități ilegale, inclusiv exploatare de minori, trafic de persoane, fraudă, trafic de droguri, bullying, terorism sau alte forme de crimă organizată, iar compania nu face destul pentru a le opri. Durov a fost abia cum arestat, pentru că de la emiterea mandatului nu a mai ajuns în Franța, iar această escală a fost imediat exploatată de către autorități.

Desigur, platforma Telegram este cunoscută pentru securitatea datelor, toate conversațiile fiind criptate la ambele capete, ceea ce permite și multe avantaje pentru persoane care au nevoie să fie protejate. În timp ce multe activități ilegale au loc pe platformă, jurnaliști din țări cu regim autoritar pot să își desfășoare activitatea fără riscul de a fi arestați.

Strategia Telegram este să nu se implice în ceea ce se întâmplă pe platformă, spunea anterior Durov. Totuși, autoritățile franceze sunt de părere că CEO-ul trebuie tras la răspundere, atât timp cât refuză să modereze conținutul de pe aceasta. Dacă Pavel Durov nu va fi pus oficial sub acuzare până la finalul celor 96 de ore, acesta va fi eliberat și va putea călători fără restricții sau chiar să rămână în Franța pe termen nedefinit.

Compania Telegram a publicat pe contul oficial de pe rețeaua X un mesaj în care declară că aplicația de chat se supune legilor UE și că CEO-ul Pavel Durov nu are nimic de ascuns, acesta călătorind des în Europa:

„CEO-ul Telegram, Pavel Durov, nu are nimic de ascuns și călătorește frecvent în Europa.

Este absurd să pretinzi că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru abuzul acelei platforme.

Aproape un miliard de utilizatori la nivel global folosesc Telegram ca mijloc de comunicare și sursă de informații vitale.

Așteptăm o rezolvare rapidă a acestei situații. Telegram este alături de voi toți.”

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: Yahoo News