Energy Expo - Join the revolution

UE obligă Apple să deschidă iOS și mai mult începând cu versiunea 18

Scris de | 23 august, 2024
UE obligă Apple să deschidă iOS și mai mult începând cu versiunea 18

Apple a dezvăluit că după lansarea versiunii inițiale iOS 18, va oferi utilizatorilor din Uniunea Europeană noi opțiuni de a personaliza experiența de utilizare a smartphone-urilor din gama iPhone și a tabletelor iPad. Aplicația de setări va primi în urma unui update ulterior o nouă secțiune numită „Default Apps”, care va permite înlocuirea aplicațiilor implicite de la Apple cu altele, dezvoltate de terți.

Aplicațiile Apple din iOS 18 vor putea fi înlocuite cu altele, iar majoritatea vor putea fi șterse, inclusiv App Store

Deja Apple a început în ultimii ani să deschidă anumite secțiuni ale iOS, oferind utilizatorilor posibilitatea de a înlocui tastatura, browser-ul sau clientul de e-mail. Începând din 2024 însă, cei care sunt în UE, cel puțin, vor putea modifica și aplicația implicită pentru Apeluri, mesaje, manager de password, translator de text, navigație, filtre pentru spam în apeluri și multe altele.

Mai mult, Apple va permite chiar ștergerea aplicațiilor interne care până acum erau imposibil de eliminat. Vorbim despre însuși App Store, sursa principală de aplicații de pe iOS, aplicația Photos, aplicația de cameră și chiar browser-ul Safari. Practic, dacă vrei să ai o experiență non-Apple pe un telefon al companiei, acum o vei putea face, folosind doar aplicații terțe.

Desigur, disponibilitatea aplicațiilor pe magazine alternative nu este tocmai mare, cel puțin momentan. Cele câteva magazine de aplicații care s-au lansat deja au la dispoziție doar o mână de aplicații fiecare. Motivul este faptul că Apple nu oferă libertatea dezvoltatorilor de a lansa aplicații pe oricare magazin doresc, fără să schimbe anumite aspecte ale contractului. Astfel, dacă rămân pe App Store exclusiv, dezvoltatorii au mai puține taxe de plătit către Apple decât dacă doresc să ofere jocurile și aplicațiile pe mai multe magazine simultan.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Apple