Energy Expo - Join the revolution

Reader: aplicația AI care transformă oricare text într-un audiobook

Scris de | 23 august, 2024
Reader: aplicația AI care transformă oricare text într-un audiobook

ElevenLabs, o companie specializată pe tehnologii AI care transformă textul în voce și invers, a lansat Reader, o aplicație complet gratuită pentru iOS și Android, care îți permite să transformi orice tip de text într-un audiobook. Spre diferență de alte aplicații de acest fel care există deja pentru sarcini text-to-speech, vocile acestei aplicații sunt foarte naturale și nu există, cel puțin momentan, o taxă de utilizare. Totul este complet gratuit.

Reader funcționează și în limba română, pe lângă alte 31 de limbi

Singura limitare adevărată este faptul că sunt disponibile doar 32 de limbi, printre care, desigur, cele de circulație internațională precum engleza, franceza sau italiana, dar chiar și limba română se află printre cele disponibile, deci de această dată nu am fost ignorați. Aplicația era deja disponibilă în țările vorbitoare de limba engleză, însă acum aceasta este disponibilă în toată lumea. Cea mai bună parte este că nu trebuie să setezi limba în prealabil. AI-l celor de la ElevenLabs poate să detecteze automat limba și o citește în oricare dintre zecile de voci pe care le ai la dispoziție.

De altfel, vocile sunt organizate pe mai multe categorii. Poți filtra doar vocile masculine, vocile feminine, vocile „tinerești”, sau cele care sună ca o persoană mai în vârstă. Ba chiar există filtre pentru tonul vocii: pentru reclame, pentru social media, pentru a citi o poveste, voce conversațională sau una mai degrabă de personaje din desene animate. Poți astfel folosi voci diferite pentru diferite tipuri de texte. Pentru o poveste pentru copii ai putea alege una mai puțin serioasă, pe când pentru o carte de business sau un articol de știri una mai serioasă.

Curios, Rader include și patru voci „speciale”, ale unor actori care nu mai sunt printre noi. Vorbim despre Sir Laurence Olivier, James Dean, Burt Reynolds și Judy Garland. Aceste voci sunt incluse în pachetul „Iconic Voices Collection” și pot fi de asemenea folosite fără restricții.

Poți adăuga fișiere ePub fără DRM (deci nu de pe Amazon) direct în aplicație, sau PDF-uri, sau chiar link-uri de pe site-uri. Reader se integrează și în meniul share al iOS și Android pentru a putea trimite un link către aplicație direct din browser.

Ce nu permite ElevenLabs cu Reader este să înregistrezi vocile din aplicație. Nu ai licență pe aceste voci pentru a le folosi în alt scop decât pentru a asculta cum citesc textele pe care le oferi aplicației. Momentan procesarea pare că se face pe serverele din cloud, dar a fost promis un update care va permite și procesare locală, cu funcționare complet offline. De asemenea, va fi permisă selectarea anumitor secvențe scurte de voce pentru a le putea publica pe social media, dar nu și textele complete.

Poți descărca Reader gratuit de pe App Store și Google Play Store.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,