Energy Expo - Join the revolution

Disney+ se scumpește în România. Introduce două noi abonamente: Standard și Premium

Scris de | 23 august, 2024
Disney+ se scumpește în România. Introduce două noi abonamente: Standard și Premium

Disney+ a confirmat ceea ce așteptam deja după anunțurile făcute pentru alte regiuni: serviciile de streaming disponibile clienților din România vor fi modificate. De la debutul serviciului și până în prezent, Disney+ a funcționat pe baza unui abonament unic, al cărui preț a tot crescut în ultimii ani. Începând cu 17 octombrie, cei care își vor înscrie un cont nou pe Disney+ vor avea de ales între două abonamente, unul Standard și unul Premium, ambele cu prețuri noi, dar și diferențe în tipul de serviciu oferit pentru fiecare. Clienții deja existenți vor trebui să treacă la un nou abonament lunar începând cu data de 21 noiembrie.

Disney+ reorganizat în două praguri de abonament: Standard și Premium

Vestea bună este că Disney+ nu introduce în România un abonament cu reclame în varianta de bază. Deși aceasta a fost strategia companiei în alte regiuni, noi suntem, momentan feriți de asta. Astfel, cei care vor dori să plătească mai puțin pentru serviciile Disney+, vor putea alege abonamentul „Standard”, în timp ce utilizatorii care își doresc acces la cea mai bună calitate vor trebui să treacă la „Premium”, așa cum este deja pe Netflix și pe Max.

Iată diferențele dintre cele două abonamente

  • Standard: redare în rezoluție maximă Full HD (1080p), cu acces la maximum două dispozitive simultan, fără acces la HDR.
  • Premium: redare în rezoluție 4K, cu HDR, și acces la streaming simultan pe maximum patru dispozitive.

Cât costă acum Disney+ în România

Practic, Disney încearcă să se alinieze atât la ceea ce oferă Netflix în România în materie de abonamente și limitări, dar și în materie de prețuri. Dacă abonamentul lunar costa până în prezent 37 de lei, iar cel anual 370 lei, ei bine, acum avem de a face cu un abonament puțin mai ieftin și cu unul semnificativ mai scump.

Prețul pentru abonamentul Standard este de 29,99 lei pe lună, adică practic prețul la care serviciul s-a lansat în România în urmă cu doi ani, dar fără aceleași beneficii (redare în 4K și acces la mai multe dispozitive). Prețul pe an pentru acest abonament devine astfel 299 lei. Practic, primești două luni gratuite atunci când alegi acest abonament.

Cei care vor calitatea maximă în abonamentul Premium, la rezoluție 4K cu HDR, vor trebui să scoată din buzunar în fiecare lună câte 49,99 lei, sau 499 lei anual. Practic, pentru a păstra beneficiile din prezent, clienții vor trebui să adauge la prețul abonamentului câte 13 lei pe lună, sau 130 lei pe an.

Rămâne de văzut dacă această reorganizare a serviciilor de streaming Disney+ va avea un efect pozitiv sau negativ pe piața din România. Până acum, majoritatea serviciilor de acest gen au rămas la prețuri mai accesibile în comparație cu țările din vest, și chiar și cu aceste scumpiri, prețurile sunt în continuare mai mici.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,