Energy Expo - Join the revolution

Apple Ring, deja în dezvoltare în laboratoarele companiei? Ce funcții ar putea oferi

Scris de | 23 august, 2024
Apple Ring, deja în dezvoltare în laboratoarele companiei? Ce funcții ar putea oferi

Galaxy Ring este primul inel inteligent care vine de la o companie mare din industria tehnologiei și intră în concurență directă cu Oura Ring și Ultrahuman, companii care s-au concentrat până acum exclusiv pe acest tip de produs. Apple nu pare că se grăbește să intre pe această piață, însă asta nu înseamnă că nu explorează posibilitățile unui „Apple Ring”. Un nou brevet înregistrat de companie ne dezvăluie planurile pe care le are pentru un astfel de dispozitiv.

Brevetul înregistrat pentru Apple Ring sugerează că va putea fi folosit drept „telecomandă” pentru smart home

Apple Ring nu ar fi doar un inel care să monitorizeze sănătatea utilizatorului. Desigur, va avea și aceste funcții, însă brevetul înregistrat de Apple țintește mult mai sus. Vorbim despre posibilitatea ca acesta să devină un soi de telecomandă inteligentă pentru toate dispozitivele din casă, folosind gesturi, senzori și control vocal pentru asta.

Inelul ar trebui să îi permită utilizatorului doar să arate cu degetul spre dispozitivul din casă pe care dorește să îl controleze și să zică comanda. Un exemplu ar fi să arăți spre lumină și să zici să se pornească, sau spre un Apple TV și să schimbi volumul, aplicația care rulează.

„În timpul funcționării dispozitivului companion, un utilizator poate dori să furnizeze comenzi către dispozitivul companion, sub formă de gesturi ale mâinii, input tactil, input de forță, input vocal, input prin indicare, input prin privire, alt input din partea utilizatorului care implică poziția corpului utilizatorului (de exemplu, locația, orientarea și mișcarea unuia sau mai multor degete și/sau alte părți ale corpului) și/sau alte tipuri de input din partea utilizatorului.”, menționează Apple.

„Un dispozitiv inel poate fi configurat pentru a controla mai multe dispozitive electronice din mediul utilizatorului. […] De exemplu, un dispozitiv inel și/sau un dispozitiv gazdă poate stoca… o hartă a bucătăriei cu locațiile stocate ale diverselor aparate de bucătărie, o hartă a biroului cu locațiile stocate ale unui computer desktop, ale unui difuzor de birou și ale unei lămpi de birou, o hartă a dormitorului cu locațiile stocate ale unei lămpi de dormitor, ale unui laptop și ale unui difuzor de dormitor, etc.”, scrie Apple în cererea de brevet.

La nivelul capabilităților de monitorizare, vorbim despre tot ceea ce am văzut deja la alte inele similare: puls, pași și somn, plus alte capabilități software care pot fi realizate folosind senzorii integrați. Prezența unui microfon înseamnă că ai putea să dai comenzi vocale și asistentului virtual Siri pentru setarea de alarme, trimiterea de mesaje sau alte capabilități disponibile prin voce.

Desigur, este prea devreme să știm exact dacă toate aceste ambiții ale Apple vor putea fi integrate într-un dispozitiv atât de mic precum un inel inteligent. Recent, inelele de la Samsung au ajuns în mâinile utilizatorilor, iar cei care le-au desfăcut deja au realizat că acestea nu au foarte mult spațiu la interior, totul fiind ocupat în mare parte de baterie. De asemenea, se pare că bateria este și motivul pentru care dispozitivul este de unică folosință, întrucât nu poate fi reparat. Atunci când bateria inevitabil se degradează, inelul va trebui înlocuit complet.

Mai există și întrebarea dacă Apple chiar își va dori să lanseze un dispozitiv de acest gen, care dublează funcționalitatea Apple Watch. Practic, compania ar „canibaliza” cu inelul din vânzările de ceasuri, întrucât cei care au deja un ceas, sau cumpără un inel, nu vor mai avea nevoie de celălalt. În cazul MacBook și iPad, compania ține neapărat să păstreze niște limite clare la nivel software care să nu permită intersectarea între liniile de produse, așa că ne așteptăm la o strategie similară și aici.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Insider