Energy Expo - Join the revolution

YouTube se folosește acum de un chatbot AI ca să te ajute să îți recapeți canalul furat

Scris de | 22 august, 2024
YouTube se folosește acum de un chatbot AI ca să te ajute să îți recapeți canalul furat

YouTube a anunțat astăzi o nouă unealtă care ar trebui să îi ajute pe utilizatorii ce se trezesc cu conturile furate de hackeri, mai exact un chatbot AI. Descris ca fiind o „unealtă de troubleshooting” pe pagina de suport a Google, chatbotul poate fi accesat prin YouTube Help Center și ar trebui să îi întrebe pe utilizatorii cu conturile furate mai multe întrebări ca să îi ghideze prin procesul de a-și securiza datele și de a recupera tot ceea ce ar fi fost afectat în urma hack-ului.

Asistentul cu AI este momentan disponibil doar în limba engleză, iar accesul la „anumite funcții de troubleshooting” este limitat la un grup select de „anumiți creatori”, însă Google spune că plănuiește ca funcția să fie făcută disponibilă tuturor creatorilor de pe YouTube în curând.

Cei de la The Verge au reușit să folosească chatbotul, și spun că acesta pare să fie un asistent cu AI clasic până acum, dedicat exclusiv suportului și fără probleme bizare care ar putea apărea de la AI-ul generativ. De asemenea, se pare că există niște bariere impuse și momentan nu rezolvă principala problemă pe care creatorii de conținut de pe YouTube o au atunci când apare o astfel de problemă: faptul că nimeni din angrenajul intern al YouTube nu poate fi contactat. Discuțiile cu un reprezentant al companiei sunt limitate pentru un grup select de utilizatori și canale, de obicei doar cele mai importante nume de pe platformă, astfel că utilizatorii mai mici sunt lăsați să se descurce de unii singuri de multe ori sau să aștepte mult timp pentru o soluție.

Rămâne de văzut cât de utilă va fi adăugarea unui chatbot cu AI pentru cazurile de hacking ale conturilor, mai ales că din ce în ce mai multe nume de pe platformă sunt victime ale acestor atacuri. Inclusiv nume mari, ca Linus Tech Tips, au fost afectate în ultimii ani.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: YouTube has a new tool to help restore hacked channels: an AI chatbot