Energy Expo - Join the revolution

GeForce RTX 4070, anunțat și într-o versiune cu memorie GDDR6

Scris de | 22 august, 2024
GeForce RTX 4070, anunțat și într-o versiune cu memorie GDDR6

Nvidia a făcut un anunț pe care aproape că a încercat să îl ascundă în comunicatul de presă pe care l-a dat despre noutățile anunțate la Gamescom: o nouă versiune de GeForce RTX 4070. Motivul pentru care nu a ținut în mod special să aducă acest anunț în față este faptul că vorbim despre o placă video pe care o cunoaștem deja încă de anul trecut, însă într-o versiune „inferioară”. Aceasta va fi echipată cu memorie GDDR6, mai lentă decât memoria GDDR6X pe care o integrează pe varianta obișnuită a lui RTX 4070.

NVIDIA promite că noul RTX 4070 cu memorie GDDR6 va oferi performanță „similară” cu cea a modelului deja existent

Noul GeForce RTX 4070 GDDR6 va fi lansat în luna septembrie în magazinele de specialitate și va fi, cel mai probabil „ascunsă” printre variantele deja existente cu memorie GDDR6X. Având în vedere că nici RTX 4070 sau 4070 Ti nu au avut versiuni „Founder’s Edition” produse direct de către NVIDIA, cel mai probabil nici noul model nu va avea una. Astfel, va trebui să fim mai atenți de acum înainte la listările online atunci când căutăm să cumpărăm un RTX 4070, pentru a face diferența între versiunile partenerilor NVIDIA cu și fără GDDR6X. Nu este clar dacă diferența de memorie va fi reflectată și în preț, întrucât memoria GDDR6 este mai ieftină decât cea GDDR6X.

Nu este clar dacă va fi marcată diferența, mai ales când NVIDIA susține că noul model de placă grafică ar trebui să ofere performanță „similară în jocuri și aplicații”. Motivul pentru care noul model există este însă pentru a îmbunătăți „disponibilitatea”, sugerând că ar exista o lipsă de stocuri pentru RTX 4070 în piață. Celelalte specificații, precum modelul de GPU folosit, cantitatea de memorie, frecvențele și consumul vor fi identice între cele două modele de RTX 4070.

Noua placă grafică este deja includă pe lista de suport pentru cel mai nou driver lansat chiar zilele trecute, versiunea 570.94 WHQL, care adaugă optimizări pentru jocuri noi, precum Black Myth: Wukong și Star Wars: Outlaws.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,