Energy Expo - Join the revolution

Counter-Strike 2 interzice utilizarea funcției Snap Tap de pe tastaturile Razer

Scris de | 22 august, 2024
Counter-Strike 2 interzice utilizarea funcției Snap Tap de pe tastaturile Razer

Valve a anunțat că interzice în Counter-Strike 2 noile metode de control oferite de producătorii de tastaturi de gaming precum Razer sau Wooting. SOCD (Simultaneous Opposing Cardinal Directions) sau „Snap Tap”, așa cum o numește Razer pe Huntsman V3 Pro, permite jucătorilor să apese simultan două direcții, pentru a alterna rapid între ele. Astfel, poți să schimbi direcția de deplasare a personajului extrem de rapid față de apăsarea fizică alternativă a butoanelor, iar această capabilitate este considerată acum „trișare”.

Jucătorii care folosesc Snap Tap nu vor fi (momentan) blocați, dar for fi scoși din meciurile de Counter-Strike 2

Se pare că jucătorii care folosesc aceste tastaturi nu vor fi complet blocați de la Counter-Strike 2, iar utilizarea acestor tehnologii nu le va bloca contul. Cel puțin momentan. Atunci când Valve detectează că folosești Snap Tap/SOCD, te va scoate automat din meciul în care erai. Acest lucru este realizat prin intermediul VAC (Valve Anti Cheat) și poate fi evitat prin dezactivarea funcției la nivel software sau evitarea apăsării a două direcții atunci când funcția este activă.

Desigur, vei fi dat afară din meciuri doar de pe servere oficiale Valve, nu și de pe cele private, care pot să accepte sau nu astfel de funcții.

foto: The Verge

„Recent, unele caracteristici hardware au estompat linia dintre input-ul manual și automatizare, așa că am decis să trasăm o linie clară asupra a ceea ce este sau nu acceptabil în Counter-Strike.[…] Nu vom mai permite automatizarea (prin scripting sau hardware) care să evite aceste abilități de bază și, în viitor (și inițial—exclusiv pe serverele oficiale Valve), jucătorii suspectați că automatizează multiple acțiuni de joc dintr-un singur input pot fi excluși din meciul lor.”, au declarat reprezentanții Valve.

Valve

Această decizie a fost luată după ce comunitatea de jucători profesioniști si-a exprimat ferm împotriva acestor tehnologii. Rămâne de văzut însă, dacă, în timp, Valve va reveni asupra acestei decizii, în cazul în care producătorii de periferice vor continua să adauge astfel de funcții și dacă jucătorii profesioniști vor dori până la urmă să adopte aceste tehnologii în strategiile lor.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Steam