Energy Expo - Join the revolution

Primele detalii despre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 au ajuns pe internet

Scris de | 21 august, 2024
Primele detalii despre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 au ajuns pe internet

Un nou chipset neanunțat încă de Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4, a fost subiectul unui leak, după ce a fost observat recent pe Geekbench. De data aceasta, avem parte de o scurgere de informații care include o parte dintre specificațiile chipsetului, nu doar un scor de benchmark.

Conform fișei tehnice postate online de SmartPrix, Snapdragon 8 Gen 4 va veni disponibil în două versiuni: SM8750 și SM8750P. Prima este versiunea standard, în timp ce a doua este varianta îmbunătățită a Snapdragon 8 Gen 4.

Se pare că varianta îmbunătățită va fi rezervată pentru viitorul flagship al Samsung, Galaxy S25 Ultra, dar este posibil ca și alte telefoane de top să se folosească de acest chipset. Modelul standard va fi integrat în multe dintre noile flagship-uri pe care companii precum Asus, Honor, OnePlus, Oppo, Vivo și Xiaomi le vor lansa, probabil, începând cu trimestrul 4 din 2024.

Potrivit fișei tehnice, chipsetul Snapdragon 8 Gen 4 este construit pe procesul avansat de 3nm al TSMC și dispune de nuclee CPU Oryon, dezvoltate de Qualcomm. Acestea au fost folosite anterior în procesoarele Snapdragon X Elite și Plus de pe laptopuri.

Specificații pentru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4

Chipsetul Snapdragon 8 Gen 4 va include două nuclee de performanță tactate la 4.0GHz și șase nuclee de eficiență tactate la 2.8GHz. De asemenea, va include și un GPU puternic, Adreno 830, un Spectra ISP (Image Signal Processor) și modemul FastConnect 7900, care suportă Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.4.

Deși nu se cunosc multe alte detalii despre Snapdragon 8 Gen 4, noua scurgere de informații conturează o imagine destul de clară despre acest chipset. Deși îmbunătățirea performanței față de Snapdragon 8 Gen 3 nu pare a fi foarte mare, noul chipset pare să fie mult mai eficient, cel puțin pe hârtie.

Qualcomm va lansa oficial chipsetul Snapdragon 8 Gen 4 la Snapdragon Summit 2024, pe 21 octombrie. Se zvonește că unul dintre primele smartphone-uri echipate cu Snapdragon 8 Gen 4 va fi Xiaomi 15, care va fi lansat în China undeva în luna octombrie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: via PhoneArena