Energy Expo - Join the revolution

Fitbit nu va mai lansa smartwatch-uri noi, ne spune chiar Google

Scris de | 21 august, 2024
Fitbit nu va mai lansa smartwatch-uri noi, ne spune chiar Google

A durat ceva dar Google se folosește, în sfârșit, de achiziția Fitbit pentru îmbunătățirea gamei Pixel Watch, care dispune acum de o integrare profundă cu Fitbit și senzori de monitorizare a sănătății de ultimă generație. De la achiziție, însă, smartwatch-urile Fitbit par să fi trecut pe plan secund, Google concentrându-se mai mult pe brățările de fitness și ceasurile inteligente pentru copii. Acum, se pare că producătorul american ar putea renunța complet la fabricarea de ceasuri Fitbit, gama Pixel Watch urmând să tracă complet în prim-plan.

La scurt timp după evenimentul Made by Google, care a avut loc pe 13 august, Engadget a stat de vorbă cu Sandeep Waraich, directorul Google pentru Pixel Watch și trackerele Fitbit. În timpul interviului, publicația a întrebat dacă se va mai lansa vreodată un alt csmartwatch sub branding Fitbit. Waraich a confirmat că Fitbit și-a luat adio de la astfel de gadget-uri și se va concentra în schimb pe fabricarea de fitness trackers cu durată lungă de viață a bateriei și design minimalist. „Pixel Watch este smartwatch-ul din portofoliul nostru”.

Se axează pe fitness trackers

Google a dat și o declarație destul de vagă pentru Android Authority, confirmând că brandul Fitbit va continua să existe. Cu toate acestea, nu a specificat clar dacă va renunța la producția de smartwatch-uri.

„Suntem foarte dedicați Fitbit și, mai important, clienților care folosesc și depind de aceste produse și tehnologii. De asemenea, merită menționat că multe dintre funcțiile de sănătate și fitness pe care le-am lansat odată cu Pixel Watch 3 au fost posibile datorită inovației Fitbit și avansurilor pe care le-au realizat în fitness. În plus, tocmai am lansat Fitbit Ace LTE, și veți continua să vedeți noi produse și inovații de la Fitbit”.

Având în vedere că Sense 2 și Pixel Watch 2 au același preț, de 250 de dolari, achiziția unui ceas Fitbit acum nu mai are prea mult sens. Pixel Watch 2 oferă mult mai multe funcționalități, inclusiv acces la Google Assistant, Play Store, Call Screen și Wear OS. În plus, beneficiezi de funcții avansate de siguranță precum Safety Check, Emergency Sharing, Safety Signal și Fall Detection.

Comparativ cu Pixel Watch 2 sau 3, singurul avantaj al Fitbit Sense 2 este durata de viață mai lungă a bateriei, de peste 6 zile. Dar, având în vedere că îi lipsesc majoritatea funcțiilor „inteligente” ale unui smartwatch, autonomia mai bună a bateriei nu ar merita compromisul.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Android Police