Energy Expo - Join the revolution

Noul film de la A24 se numește Y2K și îți arată Apocalipsa anilor 2000 (cu tamagotchi și VCR incluse)

Scris de | 21 august, 2024
Noul film de la A24 se numește Y2K și îți arată Apocalipsa anilor 2000 (cu tamagotchi și VCR incluse)
Foto: A24

Unul dintre cele mai interesante filme ale celor de la A24 pe care încă mai trebuie să îl vedem în 2024 ne va trimite înapoi în timp, mai exact în anii 1999-2000, în noaptea de Revelion, la trecerea dintre milenii. Y2K este numele filmului care, nicio surpriză aici, spune povestea Apocalipsei cauzate de bug-ul Y2K, una din cele mai celebre probleme inexistente din istorie, când unele persoane credeau că sistemele informatice nu vor face față schimbării datei într-un nou mileniu.

Filmul este o comedie horror, și prezintă o versiune alternativă, în care Y2K chiar se întâmplă și toate computerele din lume se întorc împotriva omenirii, cauzând o adevărată apocalipsă robotică. Este scris și regizat de Kyle Mooney, fost membru SNL (Saturday Night Live), care a mai realizat și Brisgby Bear, un film nu foarte cunoscut, dar destul de apreciat de cei care l-au văzut.

Distribuția filmului are nume cunoscute, și în prim plan sunt Rachel Zegler (West Side Story, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes), Jaeden Martell (It, Knives Out) și Julian Dennison (Hunt for the Wilderpeople, Deadpool 2), fiind astfel un cast destul de tânăr. Sunt însă nume celebre și printre adulți, ca Alicia Silverstone, sau chiar regizorul Kyle Mooney. Y2K se lansează în decembrie, și rămâne de văzut dacă va apărea și în cinematografele din România.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,