Energy Expo - Join the revolution

Black Myth: Wukong a avut cea mai mare lansare de pe Steam de până acum

Scris de | 21 august, 2024
Black Myth: Wukong a avut cea mai mare lansare de pe Steam de până acum

Black Myth: Wukong a fost lansat oficial ieri, 20 august, la patru ani de la dezvăluirea oficială din 2020, iar așteptarea pare că a meritat, întrucât jucătorii au fost extrem de entuziaști să îl încerce chiar din prima zi. Wukong devine astfel jocul cu cel mai mare număr de jucători în același timp de pe Steam din istorie, spărgând astfel recordurile setate anterior de Cyberpunk 2077 în iarna anului 2020 și de Elden Ring în vara lui 2022.

Peste 2 milioane de fani au jucat Black Myth: Wukong simultan în ziua lansării

Noul titlu action-RPG realizat de către studioul chinez Game Science este un adevărat hit încă de la început. Nu doar că acesta a reușit să strângă un maximum de 2.223.179 de jucători în același timp pe Steam, însă asta sugerează că vânzările jocului sunt mult mai mari, întrucât nu toți au putut să îl joace încă din prima zi, iar jocul este disponibil și pe consolele PlayStation 5 și Xbox Series S și X, deci cu siguranță a vândut semnificativ mai multe unități decât această valoare.

Acesta este primul joc AAA originar din China care reușește să atragă un public atât de mare, jocurile anterioare din această regiune care au avut succes internațional fiind mai degrabă titluri „free-to-play” cu sisteme de monetizare „gatcha”, precum jocurile de la HoYoverse (Genshin Impact, Honkai Star Rail și Zenless Zone Zero). Se pare însă că succesul în vânzări se datorează în special publicului din China, care reprezintă aproximativ 88% din totalul vânzărilor de pe PC, conform GameDiscoverCo.

Wukong ar putea deveni și noul „Crysis” sau „Cyberpunk”, fiind un titlu cu un nivel înalt al fidelității grafice, care integrează tehnologii de ultimă oră pentru a crea mediile de joc fantastice, bazate pe mitologia chineză. Puține PC-uri pot rula jocul pe setările cele mai înalte cu framerate-uri înalte, inclusiv cele cu GeForce RTX 4090 întâmpinând dificultăți în rezoluție 4K.

Așa cum se întâmplă la fiecare lansare a unui joc mare, Black Myth: Wukong nu a fost ferit de controverse. Multe voci din online-ul vestic a acuzat dezvoltatorii de la Game Science de misoginie și cenzură, întrucât codurile de acces pentru streameri au venit alăturate de niște cerințe care cereau explicit ca în clipurile cu Wukong să nu apară subiecte de „propagandă feministă” și nici discuții despre „COVID-19, industria de gaming din China și alte subiecte negative”. Jurnaliștii care au primit coduri de review nu au primit astfel de cerințe.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,