Energy Expo - Join the revolution

Muzeul Nintendo se deschide în această toamnă în Japonia

Scris de | 20 august, 2024
Muzeul Nintendo se deschide în această toamnă în Japonia

Nintendo a anunțat deschiderea muzeului său oficial, în districtul Ogura din orașul Uji, Japonia. Acesta este situat lângă Kyoto și este locul unde a existat în trecut o fabrică de jucării și cărți de joc Nintendo, care eventual a fost transformată în fabrică pentru console și jocuri video în anii ’80. Muzeul va integra atât exponate care vor prezenta istoria de peste 100 de ani a companiei, cât și zone interactive, o cantină și un magazin de suveniruri.

Vizitatorii Muzeului Nintendo vor putea să exploreze istoria companiei și să participe la experiențe interactive

Deschiderea muzeului Nintendo este programată pentru data de 2 octombrie, iar cei care sunt interesați să îl viziteze pot deja să își facă rezervări pe site-ul oficial. Biletele au prețuri diferite în funcție de categoria de vârstă. Copiii sub 5 ani intră gratuit, cei între 6 și 11 ani plătesc 1.100 yeni japonezi, echivalentul a 30 de lei, cei între 12 și 17 plătesc 2.200, iar adulții 3.300 yeni. Practic, o intrare costă cam 20 euro sau 100 lei pentru adulți.

Fiecare vizitator primește o cartelă la intrarea în muzeu, care este încărcată cu monede virtuale. Aceste monede pot fi folosite pentru a participa la activități interactive în cadrul muzeului, care includ experiențe sau jocuri bazate pe celebrele licențe Nintendo, consolele, accesoriile sau jucăriile pe care compania le-a construit de-a lungul timpului. Există chiar și o zonă în care poți încerca titluri clasice Nintendo folosind controller-e imense, care necesită colaborare între două persoane pentru a putea fi jucate.

Desigur, există și o zonă de expoziție, care trece prin toată istoria companiei, de la primele cărți de joc și diverse jucării și produse realizate de companie înainte să intre în domeniul jocurilor video, cât și o istorie completă a consolelor lansate de la finalul anilor ’70 și până în prezent, cu tot cu jocurile aferente. Poți vedea evoluția unor serii de succes precum Mario sau Zelda, evoluția controller-elor, consolelor de jocuri și graficii, sau cum au evoluat anumite elemente grafice din fiecare joc, precum căsuța cu semnul întrebării din Mario și multe altele.

Shigeru Miyamoto, creatorul acestor serii, a fost gazda unui tur video al Muzeului Nintendo pe care compania l-a publicat pe canalul oficial de YouTube. Acesta trece prin toate zonele care vor putea fi vizitate la fața locului și prezintă câteva dintre activitățile disponibile. Gamerii care vor avea șansa să viziteze Japonia de acum înainte, vor pune cu siguranță și muzeul Nintendo pe lista locurilor care trebuie neapărat vizitate.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,