Energy Expo - Join the revolution

Final Fantasy XVI vine pe PC: cerințe de sistem, dată de lansare și demo disponibil acum

Scris de | 20 august, 2024
Final Fantasy XVI vine pe PC: cerințe de sistem, dată de lansare și demo disponibil acum

Final Fantasy XVI, unul dintre cele mai importante jocuri exclusive pentru PlayStation 5 de anul trecut, are acum și o dată de lansare pentru PC. Deși știam deja de mai mult timp că jocul vine pe computere, Square Enix nu a oferit până în prezent detalii, iar acum că acestea au venit, aflăm că data de lansare este mai aproape decât ne așteptam. Jocul urmează să debuteze pe Steam și Epic Games pe data de 17 septembrie, iar cu această ocazie am primit și un demo, dar și cerințele de sistem oficiale.

Final Fantasy XVI necesită un sistem performant cu minimum 8 GB memorie video

Final Fantasy XVI va fi lansat în două variante pe PC: o variantă de bază, care costă doar 50 de euro, puțin pentru un joc nou în 2024, dar și o variantă „completă”, la 70 de euro. Diferențele între cele două este conținutul extra, întrucât cea completă include și cele două DLC-uri care au fost deja lansate pentru PlayStation 5: Echoes of the Fallen și The Rising Tide. Cei care fac pre-comandă pentru oricare dintre versiuni vor primi și trei obiecte in-game exclusive, precum o sabie, un booster pentru bani in-game și un accesoriu decorativ.

Pagina de Steam conține și cerințele minime și recomandate de sistem pentru varianta de PC a lui Final Fantasy XVI. Pentru o experiență de gameplay în rezoluție 720p la 30 de cadre pe secundă, Square Enix recomandă un sistem cu procesor Ryzen 5 1500 sau Intel Core i5-8400, 16 GB memorie RAM, GPU GeForce GTX 1070 sau Radeon RX 5700 și 170 de GB spațiu pe stocare, care să fie neapărat pe SSD.

Sistemul recomandat pentru rezoluție Full HD la 60 de cadre pe secundă este echipat cu Ryzen 7 5700X sau Core i7-10700, 16 GB memorie RAM și GPU GeForce RTX 2080 sau Radeon RX 6700 XT. Se pare că acesta va fi unul dintre jocurile care recomandă minimum 8 GB memorie video.

Pentru a testa jocul pe PC-ul propriu nu trebuie decât să descarci varianta demo, care este deja disponibilă pe Steam și Epic Games. Vei putea juca partea de început a lui Final Fantasy XVI, iar progresul va putea fi transferat către jocul final atunci când se lansează.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,