Energy Expo - Join the revolution

Când se lansează și ce specificații necesită noul joc Dragon Age: The Veilguard

Scris de | 19 august, 2024
Când se lansează și ce specificații necesită noul joc Dragon Age: The Veilguard

La un deceniu de la ultima lansare, EA și BioWare sunt gata să lanseze noul titlu din seria Dragon Age: The Veilguard. În ultimele zile, studioul a oferit mai multe detalii despre joc, inclusiv printr-un nou trailer care arată și data de lansare a acestuia, chiar de Halloween, pe 31 octombrie.

Noul RPG al celor de la BioWare era denumit anterior Dragon Age: Dreadwolf, însă compania spune că a schimbat numele pentru a evidenția cei șapte companioni pe care jucătorii îi vor întâlni de-a lungul aventurii lor prin joc, fiecare reprezentând o facțiune diferită care poate fi întâlnită în povestea din Veilguard. Jocul a fost inițial dezvăluit în 2022, și se credea că Solas, unul dintre companionii din Dragon Age: Inquisition, va juca rolul antagonistului, însă se pare că povestea va fi ceva mai complexă și va include încă 2 personaje negative importante.

La fel ca în titlurile anterioare din serie, Dragon Age: The Veilguard va permite jucătorilor să aleagă dintre trei clase diferite de personaje: Warrior, Mage și Rogue, permițând inclusiv personalizarea abilităților și echipamentelor membrilor din party-ul lor. Lansarea de Halloween va fi simultană pe Steam, Epic Games Store, EA App, PlayStation 5 și Xbox Series S/X. Interesant este că BioWare oferă și un bundle special, de 150 de dolari, care include un pumnal, un pachet de cărți, un recipient de băut și alte obiecte, însă nu și jocul.

Au fost anunțate și cerințele de sistem pentru Veilguard, iar acestea sunt mult mai „permisive” decât alte titluri contemporane, fiind chiar similare cu cele pe care le-am văzut la Baldur’s Gate 3. Jocul necesită 16GB de memorie RAM și 100GB de stocare, însă poate rula pe plăci grafice destul de vechi, specificațiile minime indicând un NVIDIA GeForce GTX 970 sau AMD Radeon R9 290X, iar cele recomandate un RTX 2070 sau Radeon RX 5700 XT.

BioWare va oferi mai mult detalii despre versiunile de consolă și de PC în timpul acestei săptămâni, iar pe 26 august vor urma noi informații despre companionii din joc.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Dragon Age: The Veilguard launches on Halloween with surprisingly low system requirements