Energy Expo - Join the revolution

Record mondial în gaming: 444 console conectate la un singur televizor

Scris de | 16 august, 2024
Record mondial în gaming: 444 console conectate la un singur televizor

Oricare pasionat de gaming poate să confirme că, indiferent cât de multe console deții, întotdeauna vei rula jocuri pe cele pe care le ai, de obicei, la îndemână. De aceea mulți preferă emulatoare decât să apeleze la consolele vechi, chiar dacă încă le dețin, întrucât acestea nu trebuie căutate, montate și conectate la TV, iar televizoarele moderne nici măcar nu mai permit conectarea unor console vechi, din lipsa port-urilor compatibile. Ibrahim Al-Nasser, un gamer pasionat din Arabia Saudită, demonstrează însă că, folosind multe cabluri, convertoare și switch-uri și cu un buget destul de mare la dispoziție, poți să te joci oricând pe oricâte console ai. Al-Nasser este acum listat și în Cartea Recordurilor, pentru cele mai multe console conectate la un singur televizor.

Ibrahim Al-Nasser, gamer de 44 de ani din Arabia Saudită, și-a conectat întreaga colecție de console la televizor

Al-Nasser deține nu mai puțin de 444 console diferite, fiecare fiind conectate, simultan la un singur televizor. Consolele sunt complet funcționale și pot fi folosite pentru gaming în oricare moment. Acesta spune că această cameră de gaming în care găzduiește consolele are și un rol de „muzeu”, toate fiind frumos așezate, unele pe rafturi, altele pe standuri, iar cablurile au fost atent plasate și ascunse, pe cât posibil, pentru a nu strica aspectul.

Pentru a putea opera toate consolele, Ibrahim Al-Nasser deține multiple dispozitive care preiau semnalul consolelor și îl trimit prin HDMI către un televizor. De altfel, televizorul are un număr limitat de port-uri HDMI, deci există și câteva switch-uri de semnal care ajută la afișarea semnalului corect (30 pentru dispozitive RCA și 12 pentru cele cu HDMI, fiecare cu multiple port-uri individuale). Pentru a ține evidența tuturor dispozitivelor și ordinii în care acestea sunt conectate, Al-Nasser are un fișier în Excel, în care sunt notate butoanele necesare pentru a porni fiecare consolă în parte și pentru a afișa semnalul ei pe ecran.

Colecția de console a lui Ibrahim Al-Nasser se întinde de la Magnavox Odyssey, una dintre primele console de gaming comerciale, lansată în 1972, și continuă în istoria jocurilor video cu modele din toate erele, de la modele Atari, Nintendo, PlayStation, Xbox sau chiar modele foarte rare precum Super A’Can. Desigur, PlayStation 5 Slim, sau Xbox Series S și X, cele mai noi console de până acum, sunt conectate, de asemenea, la televizor. Întrebat care este însă consola sa preferată, Al-Nasser a arătat spre Sega Genesis, pe care a și pupat-o pe cameră în timpul interviului realizat de Guiness World Records.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Guiness World Records