Energy Expo - Join the revolution

Microsoft a schimbat limita de formatare în Windows pentru partițiile FAT32 după aproape 30 de ani

Scris de | 16 august, 2024
Microsoft a schimbat limita de formatare în Windows pentru partițiile FAT32 după aproape 30 de ani

Microsoft plănuiește să elimine limita de 32GB pentru partițiile FAT32 în Windows 11. Deși sistemul de fișiere FAT suportă volume de până la 2TB, Windows a avut o limită de 32GB vreme de aproape 30 de ani.

„Când formatați discuri folosind comanda format, am crescut limita de mărime a FAT32 de la 32GB la 2TB,” a dezvăluit echipa Windows într-o postare pe blogul Microsoft, joi, detaliind cea mai recentă versiune de test canary pentru Windows 11.

Deocamdată, limita este eliminată doar folosind comanda format, iar caseta de dialog de formatare existentă va continua să aibă limita de 32GB, cu excepția cazului în care Microsoft decide în cele din urmă să actualizeze această funcție din Windows, care a fost ignorată timp de decenii.

Limita de 32GB a fost inițial introdusă în timpul dezvoltării Windows 95, acum mai bine de 30 de ani. Fostul dezvoltator Windows, Dave Plummer, a dezvăluit la începutul acestui an că el a fost responsabil pentru caseta de dialog de formatare care nu a mai fost modificată de zeci de ani și că tot el a ales limita de 32GB pentru FAT32.

Windows a suportat de mult citirea partițiilor FAT32 de până la 2TB, dar nu a fost posibil să creezi una în sistemul de operare fără un tool tird-party până acum. Sperăm și că Microsoft va decide să actualizeze interfața de formatare în viitoarele versiuni de Windows 11, pentru a fi și mai ușor pentru toată lumea să creeze partiții FAT32 complete.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: via The Verge