Energy Expo - Join the revolution

Cât de rezistent este Pixel 9 Pro XL, primul flagship Google disponibil oficial și în România

Scris de | 16 august, 2024
Cât de rezistent este Pixel 9 Pro XL, primul flagship Google disponibil oficial și în România

Seria Pixel 9 este prima care ajunge oficial și în România, așa că mulți dintre clienți locali vor fi la primul contact cu telefoanele de la Google. Acestea s-au remarcat de-a lungul anilor cu suport software excelent, hardware performant, dar nu obligatoriu de top, și camere excelente, dar nici la capitolul construcție nu au stat tocmai rău. Cel mai probabil noii clienți vor dori să vadă cât de rezistente sunt aceste dispozitive înainte de a face o comandă. Din fericire, așa cum ne-am obișnuit deja, Zack Nelson, realizatorul canalului de YouTube JerryRigEverything, pune Pixel 9 Pro XL prin testele sale obișnuite, care implică zgâriere, îndoire și chiar arderea cu bricheta.

Google a construit un smartphone la standarde înalte, Pixel 9 XL fiind comparabil cu alte flagship-uri ale momentului

Vestea bună este că Pixel 9 XL supraviețuiește tuturor „probelor”. Telefonul este construit din aluminiu reciclat, folosit pentru realizarea ramei exterioare, dar și din sticlă Gorilla Glass Victus 2 de la Corning, care rezistă la zgârieturi și șocuri mecanice în ton cu alte flagship-uri ale momentului. Se pare însă că butoanele de pe Pixel 9 Pro XL (și probabil de pe întreaga serie) pot fi scoase fără să dezasamblezi telefonul, deci va trebui să aveți grijă puțin mai mare cu acestea în jurul unor suprafețe ascuțite.

Ecranul supraviețuiește probei focului, telefonul fiind echipat cu un ecran AMOLED de calitate înaltă, care nu se strică nici la temperaturi foarte înalte. De asemenea, senzorul de amprentă ultrasonic, primul de acest gen de pe un dispozitiv Pixel, poate funcționa fără probleme chiar și dacă zona de citire este zgâriată.

Testul îndoirii arată însă cât de bine este asamblat Pixel 9 Pro XL, acesta fiind imposibil de îndoit sau rupt cu mâinile goale. Cel mai probabil, telefonul va „supraviețui” dacă îl ții în buzunarul de la spate și te așezi pe el. Ideal ar fi însă să eviți astfel de scenarii, dar este bine că sunt alții care fac astfel de teste pentru a avea puțin mai mult confort mental. Ce nu știm însă este cât de rezistent este telefonul la căzături, dar cu siguranță vor începe să apară și astfel de teste independente de la alți creatori de conținut de pe YouTube.

Cert este că Pixel 9 Pro XL este un adevărat flagship, construit la standardele de top ale industriei,  telefoanele Google fiind comparabile din punct de vedere al rezistenței cu ceea ce oferă toți marii producători pe cele mai recente generații. Avantajul Google în fața multora este însă suportul software de 7 ani pentru actualizări de sistem și securitate, dar și funcțiile AI integrate la nivelul sistemului de operare Android, bazate pe Gemini.

Google Pixel 9 Pro XL este disponibil pentru pre-comandă în România chiar acum și vine cu bonusuri de pre-comandă la buy-back și upgrade gratuit de stocare.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,