Energy Expo - Join the revolution

Cât de mulți utilizatori de Samsung au ales să treacă la Pixel?

Scris de | 16 august, 2024
Cât de mulți utilizatori de Samsung au ales să treacă la Pixel?

Telefoanele Google Pixel nu se află nici măcar în top cinci în ceea ce privește cota de piață la nivel global, dar au, într-adevăr, un fanbase vocal. De unde provin, însă, acești utilizatori de Pixel? Ei bine, un executiv de la Google spune că nu de la Samsung.

Rick Osterloh, vicepreședinte senior la Google, a declarat într-un interviu recent că „foarte puțini” dintre utilizatorii de Pixel au migrat de la smartphone-uri Samsung. Aceasta e o afirmație deosebit de interesantă, deoarece Samsung este brandul de top în materie de smartphone-uri la nivel global, așa că ar fi fost de așteptat ca mulți dintre utilizatori de Pixel să fi avut anterior telefoane Galaxy.

Șeful Pixel a detaliat ulterior, în același interviu, de unde provin utilizatorii de Pixel:

„Ei provin de la număr divers de brand-uri, unele dintre ele nemaifiind pe piață, și de la Apple, dar, în cele din urmă, credem că ceea ce încercăm să facem este să creștem cota Android în general, și acesta este principalul meu obiectiv, să îmbunătățesc competitivitatea Android, să îmbunătățesc inovația, să îmbunătățesc problemele pe care le putem rezolva pentru utilizatori de toate nivelurile. Dar, cu siguranță, am avut probleme pe segmentul premium, unul pe care dorim să îl abordăm”.

Cu toate acestea, nu este surprinzător să auzim că unii utilizatori de Pixel au migrat de la iPhone. Google a încercat de mult timp să atragă utilizatorii de iPhone prin marketingul său și oferte atractive de trade-in.

Este, de asemenea, interesant că Osterloh a recunoscut „problemele în segmentul premium”. Nu le-a detaliat, dar telefoanele companiei au fost criticate de mult timp pentru performanțele generale dezamăgitoare comparativ cu dispozitivele rivale, precum și pentru conectivitatea nesigură. Totuși, Google a încercat să rezolve aceasta problemă cu un nou modem. E de așteptat, de asemenea, ca producătorul să schimbe producția de cipuri de la Samsung la TSMC în 2025, ceea ce ar putea aduce îmbunătățiri în performanță și în durata de viață a bateriei.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via Android Authority