Energy Expo - Join the revolution

Apple vs Spotify, un nou episod – Serviciul de muzică poate direcționa acum utilizatorii direct către propriul site pentru un abonament

Scris de | 16 august, 2024
Apple vs Spotify, un nou episod – Serviciul de muzică poate direcționa acum utilizatorii direct către propriul site pentru un abonament

Zilele trecute, Apple a luat o decizie radicală, permițându-le celor de la Spotify nu doar să arate prețul unui abonament direct în aplicație, cu tot cu oferte promoționale, ci și să direcționeze utilizatorii către propriul site pentru a se înscrie pe platformă. Mișcarea este surprinzătoare, deoarece vine după trei luni în care gigantul din Cupertino a refuzat un update al aplicației Spotify care aducea fix aceste modificări, și la patru luni după ce Uniunea Europeană a amendat Apple cu 2 miliarde de dolari pentru practici anticompetitive aplicate celor de la Spotify, rivalul direct al lui Apple Music.

De altfel, Spotify a acuzat mult timp Apple de aceste lucruri. Compania spunea că Apple Music are un avantaj nedrept în fața sa, deoarece utilizatorii de iPhone pot începe abonamentul direct din aplicație, în timp ce Spotify era nevoită să plătească 30% din fiecare abonament celor de la Apple dacă implementa o astfel de funcție. Apple nu a permis celor de la Spotify nici măcar să arate prețul unui abonament în aplicație, atât timp cât nu implementa plata prin aceasta. Astfel, în 2019 Spotify făcea o plângere antitrust, trimisă Uniunii Europene, care s-a soldat cu amenda de 2 miliarde de dolari de anul acesta.

Foarte important de menționat este și faptul că acest update este momentan disponibil doar în Uniunea Europeană, unde Apple a fost forțată să introducă mai multe opțiuni care oferă o libertate mai mare de alegere utilizatorilor săi în ultima perioadă. Astfel, doar cei care stau pe Bătrânul Continent vor putea vedea exact în aplicație cât costă fiecare abonament Spotify, înainte și după perioada promoțională.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: In major u-turn, Apple allows Spotify to display pricing and direct users to its website