Energy Expo - Join the revolution

Alt Store PAL este acum gratuit. Epic Games oferă un grant pentru „inovație în distribuție de aplicații”

Scris de | 16 august, 2024
Alt Store PAL este acum gratuit. Epic Games oferă un grant pentru „inovație în distribuție de aplicații”

Epic Games a promis că va lansa propriul magazin de aplicații pentru iOS și Android în luna august, însă compania nu dorește să acapareze întreaga piață de magazine alternative la App Store și Google Play. Compania a anunțat că va susține financiar Alt Store PAL, primul magazin de aplicații alternativ pentru iOS, prin intermediul programului Epic MegaGrants. Astfel, Alt Store PAL poate să funcționeze complet gratuit pentru utilizatori, fără să mai perceapă o taxă anuală.

Primul magazin alternativ de aplicații de pe iOS, Alt Store PAL, susținut de Epic Games

Programul Epic MegaGrants este stabilit de către Epic Games pentru a oferi echipelor mai mici suportul financiar necesar pentru a putea să își ducă viziunea la bun sfârșit. Întrucât în ultimii câțiva ani, Epic Games a luptat împotriva Apple și Google pentru a reduce nivelul de control pe care aceste companii îl au asupra platformelor lor mobile, Epic dorește să susțină eforturile Alt Store PAL în viitor. De altfel, în urmă cu doar câteva săptămâni, Epic Games anunța că Fortnite, jocul care a fost scos din App Store și Google Play de către cele două companii, va fi lansat și pe Alt Store și alte magazine alternative, pe lângă magazinul său propriu.

Alt Store PAL a primit acest grant (de o valoare încă nedezvăluită) pentru „inovație în distribuția de aplicații”. Astfel, utilizatorii Alt Store PAL nu vor mai trebui să plătească cei 1,5 euro lunar, pe care magazinul îl percepea la prima instalare. Cei care au plătit deja nu vor mai fi taxați pentru cel de-al doilea an, atunci când ar trebui ca abonamentul să se reînnoiască, în timp ce utilizatorii noi vor putea să descarce Alt Store PAL pe gratis. Se pare că cei care au plătit deja vor fi recompensați pentru asta, dar nu a fost specificat cum și când.

Alt Store PAL este disponibil doar în Uniunea Europeană, singura regiune din lume care obligă Apple să permită magazine alternative de aplicații. Pentru a-l instala, trebuie să ai un iPhone cu versiunea software iOS 17.4 sau mai nou și să fii localizat fizic într-o țară membră a Uniunii Europene.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge