Energy Expo - Join the revolution

xAI a lansat Grok-2, AI-ul care dă frâu liber dezinformării

Scris de | 14 august, 2024
xAI a lansat Grok-2, AI-ul care dă frâu liber dezinformării
Imagine generată cu Grok-2.

xAI a lansat noile sale produse AI, Grok-2 și Grok-2 mini, disponibile momentan în versiune beta și cu capacități de procesare și înțelegere mai ridicate. Practic, noul model Grok AI poate genera acum imagini pe rețeaua socială X, fiind însă disponibil pentru utilizare doar de către cei care plătesc abonament X Premium și Premium+. „Suntem entuziasmați să lansăm un early preview pentru Grok-2, un pas semnificativ înainte față de modelul nostru anterior Grok-1.5, cu capacități mai bune de chat, coding și înțelegere. În același timp, introducem și Grok-2 mini, o rudă mai mică, dar capabilă a lui Grok-2. O versiune timpurie de Grok-2 a fost testată în clasamentul LMSYS sub numele „sus-column-r” se arată în comunicatul oficial emis de către xAI.

Compania de inteligență artificială a lui Elon Musk plănuiește de asemenea să facă ambele modele disponibile dezvoltatorilor prin API-ul său enterprise, la sfârșitul acestei luni.

Generare de imagini fără nicio barieră

Primele imagini generate de utilizatori arată că funcția de generare de imagini a lui Grok-2 nu are, cel puțin momentan, vreo barieră impusă cu privire la crearea unor imagini false cu persoane reale (lucru care pe mulți utilizatori de X i-a entuziasmat foarte tare). Cu alegerile prezidențiale din Statele Unite bătând la ușă însă, s-ar putea ca de data asta Musk să nu poată face ce își dorește, însă până atunci platforma are parte de un adevărat „free-for-all” de imagini generate cu AI și dezinformare.

Există foarte puține detalii cu privire la capacitățile reale ale lui Grok din acest moment. Se pare însă că acesta ar folosi FLUX.1, creat de Black Forest Labs, pentru crearea acestor imagini. Nima Owji, o persoană care analizează noi aplicații și aparent testează și noile funcții X, a indicat că noul AI este mai bun la generarea de cod, scris și știri, însă nu prea există date care să arate asta. Prima versiune a AI-ului X avea probleme mai mereu atunci când trebuia să facă rezumate de știri.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: xAI releases Grok-2, adds image generation on X