Energy Expo - Join the revolution

Realme a demonstrat cum funcționează tehnologia SuperSonic Charge, care încarcă un telefon în sub 5 minute, la 320W

Scris de | 14 august, 2024
Realme a demonstrat cum funcționează tehnologia SuperSonic Charge, care încarcă un telefon în sub 5 minute, la 320W

Realme a oferit astăzi detalii despre tehnologia sa de încărcare uluitoare, cu care ne-a tot „amenințat” în ultimele zile/săptămâni. Se numește SuperSonic Charge și este cea mai rapidă tehnologie de încărcare a unui smartphone din lume, capabilă să ofere un output de 320W. Practic, această tehnologie poate încărca complet bateria unui telefon în doar 4 minute și 30 de secunde – de la 0 la 26% în doar un minut și trece de jumătate în mai puțin de două minute.

Tehnologia pe 320W a celor de la Realme este ceva mai rapidă decât cea pe 300W a celor de la Redmi, care permitea încărcarea unui telefon cu baterie de 4000mAh în 4 minute și 55 de secunde. Diferența este însă că cei de la Realme nu au dezvăluit oficial ce capacitate avea bateria pe care au încărcat-o în cadrul evenimentului, deci nu știm exact dacă este o comparație perfectă. Compania a mai spus însă că adaptorul de 320W se numește „Pocket Cannon” (foarte sugestiv) și că are o densitate a puterii de 3,3W/cm3, fiind similar ca dimensiune cu brick-ul de încărcare de 240W al celor de la Realme.

Conform Realme, Pocket Cannon suportă și protocoalele de încărcare principale, adică UFCS (până la 320W), PD (Power Delivery) și SuperVOOC. Are și două porturi USB-C pentru încărcare simultană – 150W pentru telefoanele Realme și 65W pentru laptopurile compatibile.

O baterie…pliabilă?

Producătorul chinez a prezentat la eveniment și transformatorul de tensiune AirGap, care se folosește de o conversie electromagnetică fără contact, izolând tensiunea înaltă de baterie și creând astfel o legătură de încărcare mai sigură. Realme spune că acest transformator este mai mic decât o unghie și reduce voltajul al 20V pentru protejarea bateriei.

În fine, ultima tehnologie legată de baterii introdusă de Realme la evenimentul său a fost…bateria pliabilă. Aceasta are o capacitate de 4420mAh și încorporează patru celule, fiecare având sub 3mm grosime, oferind o creștere a capacității totale cu 10% față de o baterie care nu se pliază. Acesta ar putea fi și un indiciu că Realme ia în considerare lansarea unui telefon pliabil, însă rămâne de văzut.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,