Energy Expo - Join the revolution

Urmărește live lansarea seriei Pixel 9 în cadrul evenimentului „Made by Google”

Scris de | 13 august, 2024
Urmărește live lansarea seriei Pixel 9 în cadrul evenimentului „Made by Google”

Astăzi, 13 august 2024, începând cu ora 20:00 a României, are loc evenimentul de lansare „Made By Google” în care sunt așteptate cele mai noi smartphone-uri ale companiei din seria Pixel 9. Despre acestea știm cam totul deja în materie de hardware, întrucât telefoanele au fost în mâinile „leaker-ilor” de câteva luni bune, însă Google ar putea să ne surprindă cu funcțiile AI pe care le va introduce în aceste noi dispozitive. Se pare că, pentru prima dată, Google ar putea lansa patru noi telefoane deodată, alături de alte accesorii îmbunătățite.

Ce lansează Google în cadrul evenimentului Made by Google

Vedetele lansării din această seară vor fi, cu siguranță, telefoanele din seria Pixel 9. Acestea vor fi însă foarte diferite față de ceea ce am văzut până acum. Asta pentru că Google va lansa trei telefoane „tradiționale” noi, alături de un nou pliabil de top. Dacă până acum aveam doar Pixel și Pixel XL sau Pro, acum vom primi un Pixel 9 „standard” de 6,24”, un Pixel 9 „Pro” cu ecran puțin mai mare (6,34”) și un model Pixel 9 Pro XL, cu ecran și mai mare, la 6,8”. Desigur, Pixel 9 Pro Fold va fi modelul care va avea cel mai mare ecran, un model pliabil de 8”, cu ecran exterior de 6,24”, la fel ca varianta standard..

Toate cele patru dispozitive sunt așteptate cu chipset-ul Google Tensor G4, un model construit pe arhitectură de 4nm și, cel mai probabil, primul procesor 100% proiectat de Google. Anterior, Google folosea design-uri Exynos de la Samsung pe care le îmbunătățea cu procesoare neurale avansate.

Diferențele între modelul Pixel 9 și variantele Pro vor fi la nivelul camerelor, în primul rând, unde varianta standard va avea doar două, un wide și un ultrawide, pe când variantele Pro primesc și un zoom optic 5x, ecrane LTPO cu refresh rate variabil, încărcare mai rapidă și materiale din categorii superioare (Gorilla Glass Victus 2 vs. Victus 1). Cea mai mare diferență între cele trei modele va fi însă la nivelul memoriei RAM. Pixel 9 este așteptat cu 8 GB, Pixel 9 Pro cu 12, iar modelul Pro XL ar putea folosi 16 GB memorie RAM.

Pixel 9 Pro Fold va veni atât în variante cu 12, cât și cu 16 GB memorie RAM și va avea camere puțin mai modeste, din cauza limitelor de spațiu de la interior. Totuși, toate trei sunt așteptate cu performanțe înalte la acest capitol, datorită procesării AI de la Google.

RAM-ul este foarte important pentru capabilitățile AI ale telefoanelor integrate la nivel de sistem de operare, care vor fi, cu siguranță foarte importante pentru Google. Acestea vor fi primele telefoane echipate din fabrică cu Android 15, dar și cu noile versiuni Gemini, care ar trebui să permită comenzi vocale avansate, posibilitatea de a edita sau genera imagini sau de a genera, traduce sau rezuma texte.

Alături de cele patru noi telefoane, Google ar putea pregăti lansarea unui nou Pixel Watch, ajuns la generația a treia, care ar putea fi primul care se livrează în două dimensiuni. Pixel Buds 2 sunt de asemenea așteptate, echipate cu un nou procesor de sunet care să permită anulare mai eficientă a zgomotului ambiental.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , ,