Energy Expo - Join the revolution

Paint 3D s-a dovedit a fi un eșec, așa că Microsoft va retrage aplicația

Scris de | 13 august, 2024
Paint 3D s-a dovedit a fi un eșec, așa că Microsoft va retrage aplicația

Microsoft Paint este una dintre cele mai vechi aplicații de Windows, și totodată una care nu prea s-a adaptat vremurilor, păstrând funcționalitatea de bază intactă, cu doar mici actualizări de-a lungul timpului. Pentru a moderniza experiența Paint, Microsoft a propus în urmă cu câțiva ani Paint 3D, o nouă versiune care permitea nu doar realizarea de imagini 2D, dar și de modele 3D, desene pe mai multe straturi și pentru PNG-uri transparente. Se pare însă că utilizatorii nu au răspuns pozitiv la aceste funcții avansate, iar acum Paint 3D urmează să fie retras.

Utilizatorii de Windows preferă în continuare vechiul Microsoft Paint

Paint 3D se va „închide” pe date de 4 noiembrie, anunță Microsoft. Cei care au aplicația instalată pe computere o vor putea folosi în continuare, însă de la acea dată Paint 3D nu va mai fi disponibil prin intermediul Microsoft Store și nici nu va mai primi actualizări de niciun fel. Cel mai probabil, în timp, actualizările de Windows vor face această aplicație incompatibilă, chiar dacă o păstrezi instalată în computer.

Vestea bună este că vechiul Paint rămâne integrat în sistemul de operare și va primi și câteva funcții noi cu AI odată ce capabilitățile Copilot+ vor fi disponibile la scara largă. Momentan, doar computerele cu chipset Snapdragon X de la Qualcomm pot realiza schițe care sunt apoi transformate în imagini generate de AI folosind imaginea originală drept bază.

Paint 3D a făcut parte din era aplicațiilor de Windows 10 peste care Microsoft pare că a trecut destul de repede. Alături de Paint 3D, compania a mai „închis” aplicații precum Cortana, Mail, sau Calendar, care nu au fost foarte populare în rândul utilizatorilor de Windows în ultimii ani. Probabil și faptul că mulți utilizatori folosesc soluții de la Google, sau chiar cele Microsoft integrate în Office, a dus la ignorarea aplicațiilor integrate direct în Windows.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Windows Central