Energy Expo - Join the revolution

Opera One pentru iOS, lansat oficial cu un redesign complet și asistent AI

Scris de | 13 august, 2024
Opera One pentru iOS, lansat oficial cu un redesign complet și asistent AI
FOTO via Opera

Opera a lansat versiunea finală a noului browser Opera One pe iOS, după ce acesta s-a aflat în faza de testare beta timp de câteva săptămâni. Noul browser vine cu o bară de căutare plasată în partea de jos, la fel cum a introdus și Safari în urmă cu ceva vreme, sugestii rapide de căutare în timpul tastării și integrarea asistentului AI, Aria.

Deși bara de căutare din partea de jos va fi opțiunea implicită, utilizatorii pot alege să treacă la stilurile de navigare Standard Navigation sau Fast Action Button. În plus, utilizatorii pot face swipe în jos pentru a accesa bara de căutare, la fel cum se procedează pentru funcția Spotlight pe iOS.

Când vrei să cauți ceva și începi să scrii în motorul de căutare, ți se oferă opțiuni de completare automată. Acum, Opera va oferi și propriile opțiuni de completare automată, afișate sub caseta de căutare, pentru a accelera tot procesul de a găsi o anumită informație.

Schimbări de design și mod fullscreen

Opera a implementat și câteva modificări subtile de design. Când faci scroll pe o pagină, browserul va ascunde bările de jos și de sus pentru a oferi o vizualizare în mod fullscreen. Opera mai înlocuiește, de asemenea, vechiul flux de știri cu o nouă vizualizare în carusel, care va conține știri personalizate și scoruri live.

Asistentul AI Aria a fost lansat inițial în mai 2023 și a fost introdus în versiunea iOS în august 2023. Odată cu lansarea Opera One, asistentul are acum capacitatea de a primi comenzi vocale și de a genera imagini.

Conform companiei de analiză software Sensor Tower, browserul Opera a fost descărcat de peste 50 de milioane de ori pe iOS din 2020 și până acum. Totuși, creșterea anuală a browserului a încetinit, cu 58%, 25% și 4% în 2021, 2022, respectiv 2023. UE este cea mai mare piață pentru Opera, iar datorită schimbărilor de reglementare care obligă iOS să ofere utilizatorilor o opțiune de alegere a browserului implicit, descărcările au crescut cu 122% în T2 2024.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via TechCrunch