Energy Expo - Join the revolution

VIDEO Cum se claxonează mașinile autonome între ele, trezind pe toată lumea la ora 04:00 dimineața

Scris de | 12 august, 2024
VIDEO Cum se claxonează mașinile autonome între ele, trezind pe toată lumea la ora 04:00 dimineața
FOTO via Getty Images

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu taxiurile autonome atunci când toată lumea doarme, un canal de YouTube are răspunsul. Începând cu începutul lunii august, o IT-istă de peste Ocean, Sophia Tung, a început să facă un livestream cu un parc auto din San Francisco, pe care Waymo îl închiriază pentru a oferi taxiurilor sale robot un loc unde să „se odihnească”.

Tung a declarat pentru The Verge că Waymo a început să utilizeze parțial parcarea pe 28 iulie, însă ulterior a acaparat-o complet. Recent, Waymo a deschis oficial serviciul său de taxiuri autonome pentru populația din San Francisco.

Livestream cu „bloopers”

La câteva zile după acest eveniment, Tung a a dat drumul la transmisia live. Ea a explicat că utilizează un mini PC pe care îl avea deja prin casă, împreună cu o cameră web băgată într-o cutie de cereale pentru a reduce reflexiile. Oricând dorești, poți verifica ce fac mașinile Waymo. Dacă nu sunt mașini în parcare, textul din video te informează că „flota va începe să apară” între orele 19:00 și 21:00 PST de duminică până joi sau între orele 23:00 și miezul nopții, vineri și sâmbătă.

Când lotul începe să se umple (ceea ce „de obicei se întâmplă pe la ora 4:00 dimineața,” potrivit lui Tung), începe un adevărat balet de parcare autonomă și claxonări, care poate dura până la o oră înainte să se liniștească.

Waymo este „conștientă că în anumite situații vehiculele pot claxona în timp ce navighează în parcare” a spus Chris Bonelli, un reprezentant al companiei, într-un e-mail către The Verge, adăugând că Waymo a identificat cauza comportamentului și lucrează la remedierea problemei.

Tung, care se descrie ca fiind o susținătoare a micromobilității, a spus pentru The Verge că „în general, oamenii sunt amuzați” și că îi place să aibă mașinile sub geam. „Sincer, e distractiv să urmărești cum vin și pleacă mașinile” a adăugat ea, subliniind că „doar partea cu claxonatul trebuie rezolvată.”

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: via The Verge