Energy Expo - Join the revolution

Utilizatorii YouTube Premium pot testa funcția Sleep Timer

Scris de | 12 august, 2024
Utilizatorii YouTube Premium pot testa funcția Sleep Timer

YouTube adaugă o nouă funcție „în teste” pentru cei care plătesc pentru abonamentul Premium. Așa cum ne-am obișnuit de-a lungul anilor, cei care plătesc sunt folosiți și drept „cobai” pentru noile funcții pe care YouTube le va implementa (sau nu) în viitor, iar de data aceasta pare că avem de a face cu o capabilitate cu adevărat utilă: temporizator pentru somn, pentru cei care adorm ascultând podcast-uri, muzică sau alte tipuri de conținut pe telefon.

La fel ca oricare televizor din ultimii 20 de ani, YouTube oferă posibilitatea de a opri redarea după un anumit timp

Cei care plătesc pentru YouTube Premium au acum posibilitatea să se înscrie în testarea funcției Sleep Timer din meniul dedicat abonamentelor de la categoria „funcții experimentale”. Odată activată, în timpul redării video, după apăsarea meniului de setări, vei putea seta timpul după care redarea să se oprească. Este o funcție pe care o avem pe televizoare de zeci de ani, și chiar și YouTube Music o integrează deja de ceva vreme.

Această funcție experimentală nu este însă gata de lansarea oficială. Astfel, abonații YouTube Premium au la dispoziție mai puțin de o lună, până pe 2 septembrie, să o testeze și să ofere feedback către YouTube. Cel mai probabil, dezvoltatorii doresc să strângă date despre comportamentul celor care folosesc funcția de timer pentru a o îmbunătăți înainte de lansarea oficială, care va fi disponibilă tuturor utilizatorilor Premium.

Sunt slabe șanse ca YouTube să implementeze funcția Sleep Timer pentru cei care folosesc serviciul în mod gratuit. În primul rând, redarea continuă asigură afișarea mai multor reclame, pe care compania le monetizează. Apoi, YouTube Premium tot încearcă să adauge funcții noi care să atragă utilizatorii care încă nu sunt convinși doar de blocarea reclamelor și accesul la YouTube Music.

Alte teste din trecut au dus la anularea implementării anumitor funcții după reacțiile negative ale utilizatorilor, precum recentul design schimbat al paginilor de redare de pe desktop. În urma altor teste, funcțiile au fost îmbunătățite, ținând cont de criticile și cerințelor utilizatorilor.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: ,

Sursa: YouTube Premium