Energy Expo - Join the revolution

Tango Gameworks, studioul din spatele Hi-Fi Rush, a fost cumpărat și salvat de la închidere

Scris de | 12 august, 2024
Tango Gameworks, studioul din spatele Hi-Fi Rush, a fost cumpărat și salvat de la închidere

Tango Gameworks, dezvoltatorul din spatele jocului Hi-Fi Rush, a fost salvat de la închidere la trei luni după ce Microsoft a anunțat planul de a pune lacătul pe ușa studioului. Krafton, distribuitorul sud-coreean din spatele lui PUBG: Battlegrounds și The Callisto Protocol, a anunțat astăzi că a luat decizia de a cumpăra studioul japonez și colaborează cu Xbox pentru a asigura o tranziție ușoară care să „continue dezvoltarea IP-ului Hi-Fi Rush și explorarea proiectelor viitoare”.

În luna mai, Microsoft anunța că închide Tango Gameworks, laolaltă cu dezvoltatorul jocului Redfall, Arkane Austin și Alpha Dog Studios, care s-a aflat în spatele titlului Mighty Doom. Toate cele trei studiouri au ajuns în posesia Xbox ca urmare a achiziției ZeniMax, în 2021. Decizia cea mai criticată a fost, evident, cea a închiderii Tango Gameworks, care abia scosese un joc ce a avut mare succes atât la critici, cât și la audiențele generale, anume Hi-Fi Rush, care a și primit câteva distincții importante după lansare.

Tango Gameworks scapă astfel de închidere, având o soartă similară cu Toys For Bob, dezvoltatorul jocului Skylanders, care a părăsit Microsoft / Activision mai devreme în acest an pentru a deveni un studio independent. Interesant este însă că, cel puțin momentan, valoarea tranzacției dintre Microsoft și Krafton nu a fost dezvăluită. Hi-Fi Rush este singura producție menționată în anunțul sud-coreenilor, deci nu se știe încă ce se va întâmpla cu celelalte francize ale studioului, precum Evil Within sau Ghostwire: Tokyo. Conform Krafton, achiziția nu va afecta în vreun fel disponibilitatea actuală a titlurilor Tango Gameworks.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Hi-Fi Rush studio saved from Microsoft shutdown