Energy Expo - Join the revolution

iPhone SE4 ar putea fi „asul” din mâneca Apple pentru adopția rapidă a AI-ului

Scris de | 12 august, 2024
iPhone SE4 ar putea fi „asul” din mâneca Apple pentru adopția rapidă a AI-ului
Sursă: YouTube / 4RMD

Anunțul de la WWDC 2024 că doar iPhone 15 Pro și Pro Max sunt singurele modele de telefoane care primesc funcțiile Apple Intelligence după update-ul la iOS 18 a fost dezamăgitor pentru mulți utilizatori. Se pare însă că la baza strategiei Apple pentru adopție rapidă a AI-ului stă un model încă nelansat și neanunțat, iPhone SE4, care ar putea fi lansat la începutul anului viitor. Faptul că va integra AI sugerează și că va fi un model foarte performant, în ciuda prețului mai mic.

iPhone SE4 ar putea fi cel mai ieftin model Apple cu funcții AI

Conform newsletter-ului PowerOn, scris de Mark Gurman de la Bloomberg, Apple va lansa Apple Intelligence odată cu seria iPhone 16, și va oferi aceste funcții pe toate cele patru modele noi, însă acestea vor fi în continuare dispozitive scumpe și doar cei care sunt în căutarea unui upgrade vor trece, cel mai probabil, la aceste modele. Se pare însă că următorul iPhone SE va fi la fel de performant precum iPhone 16, întrucât și acesta va fi echipat cu un chipset A18 și cu funcțiile Apple Intelligence. Astfel, existența acestui model pare că va fi un vector de accelerare pentru adopția acestei tehnologii.

De la cel mai învechit iPhone din ofertă, modelul iPhone SE4 ar putea trece direct la titlul de „cel mai ușor de recomandat”. Noul model „de buget” de la Apple urmează să adopte șasiul iPhone 14, cu ecran OLED de 6,1” cu notch și cu doar o singură cameră de 48 megapixeli pe partea din spate. Acesta ar fi primul iPhone SE fără buton fizic Home și fără ecran LCD, dar și cu o baterie semnificativ mai mare.

Astfel, cei care sunt pe generații mai vechi de iPhone și vor funcțiile AI, dar nu vor să plătească 1.000 de euro pe un model compatibil în această toamnă, vor putea aștepta până la începutul anului viitor pentru iPhone SE4. Acela va fi disponibil, cel mai probabil, la un preț semnificativ mai mic, probabil în jurul a 600 de euro, puțin mai scump decât modelul SE din prezent, dar totuși accesibil în comparație cu cele mai noi modele.

Desigur, atunci când vor alege iPhone SE4, utilizatorii vor renunța la sistemul cu două camere de pe iPhone 16 și la design-ul ecranului cu decupaj modern, cu Dynamic Island și probabil la o baterie mai mare, dar și la Action Button și Capture Button, noile butoane introduse pe modelele mai noi. Totuși, dacă tot ce vrei este un iPhone mai accesibil, cu toate funcțiile AI, modelul SE4 pare că va fi alegerea perfectă.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Bloomberg