Energy Expo - Join the revolution

Apple nu renunță la lansarea unor ochelari inteligenți, și pregătește Apple Vision Pro-ul ieftin pentru anul viitor

Scris de | 12 august, 2024
Apple nu renunță la lansarea unor ochelari inteligenți, și pregătește Apple Vision Pro-ul ieftin pentru anul viitor

Dacă e luni, avem noi informații despre Apple și planurile pe care le are compania din Cupertino, grație newsletter-ului PowerOn al lui Mark Gurman de la Bloomberg. De această dată, focusul este pe divizia Apple Vision a companiei, care se pare că încearcă în continuare să experimenteze cu diferite produse care să calce pe urmele lui Apple Vision Pro, headset-ul de realitate mixtă lansat la începutul acestui an. Printre produsele noi se numără astfel un al doilea headset, ceva mai ieftin, un urmaș al lui Vision Pro, dar și o versiune de ochelari inteligenți.

Vestea despre pregătirea unui nou Apple Vision, mai ieftin, nu e o surpriză, fiind unul dintre zvonurile care au tot persistat în ultima perioadă. Deși lansarea lui Vision Pro a fost una fastuoasă și a atras o groază de priviri, clienții nu prea s-au înghesuit să dea cei 3499 de dolari pe care gigantul din Cupertino îi cerea pentru headset-ul său de realitate mixtă. Tocmai de aceea, compania vrea să mizeze pe o variantă ceva mai ieftină, care să fie și mai atractivă pentru cumpărători. Aceasta ar urma să fie lansată anul viitor, și nu se știe momentan la ce funcții va renunța Apple pentru a produce acest model mai ieftin.

În ceea ce privește ochelarii inteligenți, Gurman spune că Apple încă experimentează cu niște versiuni fără display-uri, similare cu ce oferă Ray Ban Meta, despre care a vorbit Cătălin aici. Jurnalistul de la Bloomberg a mai vorbit despre asta în februarie, și se pare că producătorul nu a renunțat la idee. Cu toate astea, „ideea de a produce o versiune de ochelari cu realitate augmentată a fost abandonată din cauza provocărilor tehnice”, mai notează Gurman, astfel că o versiune similară cu Ray Ban Meta e cam maximul la cer ne putem aștepta acum. Un astfel de produs ar fi o variantă mai bună pentru Apple, fiind și mai accesibil ca preț (329 de dolari costă Ray Ban Meta), și mult mai ușor de promovat.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Gurman: Apple continuing work on smart glasses; cheaper Apple Vision on track for next year