Energy Expo - Join the revolution

Abonamentele plătite la Apple Intelligence: funcțiile AI ale producătorului sunt încă prea rudimentare pentru monetizare

Scris de | 12 august, 2024
Abonamentele plătite la Apple Intelligence: funcțiile AI ale producătorului sunt încă prea rudimentare pentru monetizare

Recent, au apărut știri care sugerează că un abonament premium la Apple Intelligence ar putea costa până la 20 de dolari pe lună. Deși acest lucru este posibil, nu există scurgeri de informații credibile care să indice exact cât va percepe Apple pentru funcțiile sale de inteligență artificială care vor fi contra cost, asta dacă vor fi lansate vreodată.

Compania din Cupertino se află încă în fazele incipiente de testare a serviciului gratuit Apple Intelligence, iar crearea unei categorii „Plus” nu va avea loc înainte de 2027, cel mai probabil.

Conform newsletterului Power On de la Bloomberg, Apple ar putea avea nevoie de cel puțin trei ani pentru a dezvolta funcții de inteligență artificială care să justifice un abonament plătit.

Newsletterul ne spune

„Ne așteptăm ca Apple să lanseze funcții AI mai avansate pe baza software-ului existent Apple Intelligence și, în cele din urmă, să pună un preț pe ele, însă ar putea dura ceva timp până când compania va reuși să facă acest lucru. Funcțiile actuale ale Apple Intelligence sunt încă destul de rudimentare, și am paria că vor trece cam trei ani până când producătorul va dezvolta ceva pe care ar putea cere bani. Și acesta ar putea fi cel mai optimist scenariu”.

Apple Intelligence beta va fi lansat în această toamnă pentru toți utilizatorii eligibili, ceea ce sugerează că compania nu este încă foarte încrezătoare în calitatea produsului său. În cele din urmă, AI-ul poate fi imprevizibil, iar Apple ar putea avea nevoie de timp pentru a îmbunătăți calitatea. Deși uneltele de scriere și rezumatele din Mail funcționează în general bine, funcțiile mai complexe, cum ar fi generarea de imagini și emoji, ar putea fi mai greu de calibrat.

Chiar dacă un serviciu bazat pe subscripție, așa cum se zvonește că va fi Apple Intelligence Plus în viitor, va fi lansat în viitor, este aproape sigur că funcțiile deja prezentate la WWDC24 vor rămâne disponibile gratuit. Nivelul premium ar adăuga, teoretic, funcții noi pe lângă cele gratuite, în schimbul unei plăți lunare.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via Android Authority