Energy Expo - Join the revolution

Tableta „tri-fold” de la Huawei, fotografiată în mâinile CEO-ului companiei

Scris de | 9 august, 2024
Tableta „tri-fold” de la Huawei, fotografiată în mâinile CEO-ului companiei

Zvonurile despre un dispozitiv „tri-fold” de la Huawei nu sunt tocmai noi, dar acum avem prima dovadă că producătorul chinez urmează să lanseze un astfel de produs. CEO-ul companiei, Richard Yu, a fost surprins la bordul unui avion folosind o tabletă de dimensiuni normale, care folosește un ecran pliabil. Imaginea dezvăluie însă că acest ecran se pliază în două locuri, fiind vizibile două „cute” pe suprafața ecranului, ceva ce nu am mai văzut până acum într-un produs funcțional.

Huawei ar putea fi prima companie care lansează o tabletă cu ecran care se pliază în două locuri

Diverse prototipuri de dispozitive cu ecran care se pliază în două locuri au fost prezentate la diverse târguri de tehnologie, însă acestea nu erau funcționale. Richard Yu pare însă că folosește dispozitivul pliabil pe post de tabletă, iar interfața afișată pare să fie chiar cea pentru Harmony OS, sistemul de operare bazat pe Android de la Huawei.

Nu știm informații concrete despre acest dispozitiv, dar atunci când este complet deschis pare să fie cât o tabletă „clasică” de 10”. Pe laterală poate fi observată și o zonă mai deschisă la culoare, care ar putea fi chiar un stylus, atașat extern.

Zvonurile afirmă că la interiorul acestui dispozitiv neobișnuit va sta însă hardware pe care îl cam știm deja: un chipset Kirin din seria 9000, similar cu ceea ce am văzut recent pe seriile Huawei Mate 60 și Pura 70. Conform leaker-ului Digital Chat Station din China (citat de GSM Arena), dispozitivul Huawei tri-fold va fi lansat înainte de următoarea serie de smartphone-uri high-end de la Huawei, Mate 70. Având în vedere că Mate 70 este programat să apară în cea de-a doua jumătate a anului 2024, este posibil să aflăm primele detalii oficiale despre el în viitorul foarte apropiat.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: GSM Arena