Energy Expo - Join the revolution

SanDisk anunță oficial cel mai „încăpător” card SD din lume: acesta are o capacitate de 8TB

Scris de | 9 august, 2024
SanDisk anunță oficial cel mai „încăpător” card SD din lume: acesta are o capacitate de 8TB
FOTO via SanDisk

Epuizarea spațiului de stocare pentru fotografii trase cu camera foto sau pentru jocurile de pe device-ul tău handheld de gaming ar putea deveni în curând un lucru care aparține trecutului. Western Digital, compania care deține SanDisk, a anunțat lansarea a două carduri de memorie mai speciale: primul card SD de 8TB din lume, alături de primul card microSD de 4TB din lume.

Indiferent dacă fotografiezi sau filmezi, aceste capacități ar putea oferi o flexibilitate creativă uriașă, cu condiția să ai grijă de carduri. Atunci când vine vorba de SD-uri, a fost întotdeauna o cursă pentru capacități cât mai mari. Aceste noi carduri plasează Western Digital în fruntea clasamentului, împingând limitele stocării portabile, și sosește la puâină vreme după anunțul lansării primului card SD de 4TB, dezvăluit în aprilie.

Cu un card SanDisk 8TB SDUC UHS-I într-una dintre cele mai bune camere mirrorless, ai putea salva aproximativ 165.000 de fișiere raw la 24MP. Indiferent de industrie, acesta este un volum uriaș de imagini pe un singur card. Similar, cu un card SanDisk 4TB microSDUC UHS-I într-un Nintendo Switch, ai putea stoca o bibliotecă de peste 660 de jocuri având o dimensiune a fișierului de 12GB.

Asta înseamnă semnificativ mai mult decât orice alt card microSD. Anunțate în cadrul Conferinței Future of Memory and Storage din California, cele două carduri SanDisk stabilesc un nou record pentru stocarea digitală. Ambele folosesc standardul Secure Digital Ultra Capacity (SDUC), care, în teorie, ar fi capabil de o capacitate de stocare de până la 128TB. Western Digital a mai ridicat deja ștacheta o dată anul acesta, anunțând cardul SD de 4TB și un card microSD de 2TB în aprilie.

Aceste noi carduri reprezintă un alt pas înainte, oferind o capacitate de două ori mai mare decât până acum, însă nu știm încă când vor fi puse în vânzare sau cât de mari vor fi prețurile. Ca referință, cardul Extreme Pro de 1TB costă 140 de dolari pe Amazon, deci ne putem aștepta ca versiunea de 8TB să coste considerabil mai mult.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: via Tech Radar