Energy Expo - Join the revolution

Procesoarele Intel cu probleme primesc update-uri de BIOS pentru a preveni degradarea accelerată

Scris de | 9 august, 2024
Procesoarele Intel cu probleme primesc update-uri de BIOS pentru a preveni degradarea accelerată

Utilizatorii de procesoare Intel din generațiile 13 și 14 ar trebui să verifice cât mai repede site-urile producătorilor plăcilor de bază pe care le folosesc pentru a descărca și instala cele mai noi versiuni de BIOS. Se pare că noul microcod pe care Intel l-a scris pentru a corecta problemele care duceau la degradarea procesoarelor este acum în mâinile partenerilor, iar aceștia au început deja să lanseze versiuni de BIOS mai sigure, care să asigure stabilitate și longevitate pentru aceste variante de procesoare.

ASUS și MSI, primii parteneri Intel care oferă actualizări de BIOS „beta”

Momentan, ASUS și MSI sunt primii care au publicat noi variante „beta” de BIOS pentru plăcile de bază cu chipset Z790, însă vor urma lansări și din partea altor producători, cât și pentru plăcile de bază din gamele mai ieftine. Desigur, în general nu este indicat să folosești un BIOS în stadiu beta, întrucât acestea pot include erori care pot contribui la instabilitatea sistemelor. În cazul de față însă, microcodul Intel integrat va furniza mai puțin curent către anumite componente ale procesorului, asigurând astfel că acestea nu se degradează la fel de repede în utilizare.

Aceste actualizări sunt recomandate în special pentru utilizatorii de procesoare din gamele i9 și i7, cele care consumă cel mai mult curent și care oferă cea mai bună performanță din gama de componente Intel. Desigur, și cei care folosesc procesoare i5 sunt vulnerabili la problemele dezvăluite anterior, deci și dacă aveți un procesor mid-range, tot ar trebui să faceți update la noua versiune.

Odată instalat BIOS-ul, este recomandat să alegeți profilurile de performanță „corecte” pentru a evita degradarea procesoarelor pe viitor. Sunt recomandate setările „Intel Default Settings” pentru profilul de performanță cel mai sigur. Profilurile producătorilor plăcilor de bază ar putea în continuare să fie periculoase pentru componente.

Rămâne de văzut acum doar dacă aceste actualizări, care furnizează mai puțin curent către procesoare, afectează în mod negativ performanța pe care Intel o promite.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: The Verge