Energy Expo - Join the revolution

GTA VI se lansează în toamna lui 2025 însă nu se cunosc nici acum detalii despre varianta pentru PC

Scris de | 9 august, 2024
GTA VI se lansează în toamna lui 2025 însă nu se cunosc nici acum detalii despre varianta pentru PC

Multe jocuri AAA nu reușesc să-și atingă obiectivul de lansare la data planificată, fiind amânate pe măsură ce dezvoltatorii își dau seama că au nevoie de mai mult timp pentru a se asigura că produsul final nu se lansează într-o stare asemănătoare cu Cyberpunk 2077, la momentul respectiv. Unul dintre cele mai așteptate titluri din ultimul deceniu, Grand Theft Auto VI (GTA VI), este programat pentru lansare în toamna lui 2025. Din păcate pentru gamerii de pe PC-uri, nu există încă nicio informație despre data lansării versiunii pentru desktop-uri și laptop-uri.

Take-Two Interactive, compania-mamă a dezvoltatorului Rockstar Games, a inclus GTA VI în raportul său trimestrial recent, menționând că data de lansare rămâne neschimbată, adică în toamna anului 2025, la fel ca și platformele pe care va fi disponibil inițial: PS5 și Xbox Series X/S.

Când trailerul GTA VI a făcut furori pe internet în decembrie, Rockstar Games a publicat un comunicat de presă confirmând că noul joc din franciză nu va fi disponibil pentru consolele de generație anterioară, PS4 sau Xbox One, ceea ce nu este surprinzător. Ceea ce a surprins, însă, a fost faptul că doar PS5 și Xbox Series X/S au fost menționate, fără nicio referire la o versiune pentru PC.

Jocurile Rockstar pentru PC au fost mereu lansate mai târziu decât variantele pentru console

Rockstar are un istoric de astfel de întârzieri în cazul jocurilor GTA. A durat șapte luni pentru ca GTA 3 să ajungă pe PC, opt luni pentru San Andreas, opt luni pentru GTA IV, iar GTA V a avut nevoie de aproape doi ani pentru a putea fi jucat și pe PC, după lansarea pe console. Chiar și Red Dead Redemption 2 a sosit pe PC după mai bine de un an de la lansare, acesta făcându-și debutul pe PS4 și Xbox One în octombrie 2018 și pe PC abia în noiembrie 2019.

În mai, Mike York, un fost dezvoltator de la Rockstar, a explicat pentru IGN că motivul pentru care versiunile pentru PC apar mai târziu este prioritizarea vânzărilor. „De cele mai multe ori, mai ales în trecut, cele mai multe jocuri Rockstar se vindeau pentru platforma PlayStation. Consola era folosită mai mult decât oricare alta și toată lumea se juca pe PlayStation”, a spus York. Complicațiile legate de dezvoltarea unei versiuni de joc pentru PC, având în vedere multiplele configurații hardware și numărul de testări necesare, reprezintă un factor major pentru care aceste variante de titluri Rockstar apar mult mai târziu.

Take-Two refuză să spună dacă GTA VI se află încă în etapa principală de dezvoltare sau dacă e aproape de testare. De asemenea, au fost evitate întrebările legate de lipsa unei versiuni pentru PC la lansare. Cu siguranță, GTA VI va ajunge și pe platformele PC la un moment dat, însă, momentan, nimeni nu știe cât va dura acest proces.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: via Techspot