Energy Expo - Join the revolution

Disney+ pregătește noi scumpiri de abonamente

Scris de | 7 august, 2024
Disney+ pregătește noi scumpiri de abonamente

Prețurile pentru abonamentele serviciilor de streaming pentru filme și seriale par că sunt în continuă creștere. Disney a anunțat că va scumpi din nou abonamentele pentru toate serviciile sale, precum Disney+, Hulu și ESPN+ în Statele Unite ale Americii, începând cu luna octombrie a acestui an. Această scumpire vine după ce anul trecut abonamentele au fost scumpite și un plan cu reclame, mai ieftin, a fost introdus. De această dată, chiar și abonamentul cu reclame devine mai scump.

În fiecare an, Disney mai adaugă câțiva dolari la prețul abonamentelor de streaming

Anunțul afectează doar SUA, însă astfel de decizii vor fi aplicate, eventual la nivelul tuturor regiunilor în care serviciile sunt disponibile. Disney+ costă în prezent 8 dolari pentru varianta cu reclame, 14 dolari pentru varianta Premium și 140 de dolari pentru un abonament anual. Noile prețuri anunțate pentru Disney+, care vor intra în vigoare de la data de 17 octombrie, vor fi de 10 dolari pentru abonamentul de bază, cu reclame, 16 dolari pentru abonamentul premium lunar și 160 de dolari pentru abonamentul anual. În urmă cu cinci ani, Disney+ se lansa în SUA la prețul de 7 dolari pe lună, fără reclame.

Serviciile ESPN+ și Hulu, care aparțin tot Disney, se vor scumpi tot cu unul sau doi dolari pentru abonamentele lunare și 10 sau 20 dolari pentru abonamentele anuale.

Și în România, prețul Disney+ a crescut constant

În România, Disney+ este disponibil de doi ani, iar în fiecare an serviciul a fost scumpit. În prezent, costul lunar pentru Disney+ este de 36,99 lei pe lună, în creștere de la 29,99 lei la lansarea din 2022. Abonamentul anual costa 369,90 lei, în creștere de la 299 lei la lansare. În comparație cu SUA, prețurile din România sunt mai mici, însă asta nu înseamnă că vom fi feriți de scumpiri. Întrucât în fiecare an au fost adăugați cam 3-4 lei la abonamentul lunar și cam 30-40 lei la cel anual, ne putem aștepta la o scumpire similară pentru anul următor.

Dacă trend-ul anilor precedenți va fi respectat, în 2024 abonamentul Disney+  în România ar putea ajunge la 39,99 lei pe lună, respectiv 399 lei pe an. Disney nu ar fi însă singurul serviciu de streaming care crește treptat prețurile și în România.

SkyShowtime, care s-a lansat la un preț promoțional de 2 euro pe lună (reducere de la 4 euro, standard), costă acum 6 euro pe lună și a introdus și un abonament cu reclame, mai ieftin. De asemenea, lansarea MAX în locul HBO Max a adus de la sine abonamente cu reclame la prețurile vechi și abonamente mai scumpe pentru acces la funcții precum redare fără reclame, sau redare în 4K, în timp ce programele sportive se plătesc extra, peste prețul de bază al abonamentului. Singura constantă în acest spațiu pare să fie Netflix, care până acum nu a scumpit deloc abonamentele din România de la lansarea serviciului.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget