Energy Expo - Join the revolution

iOS 18 te va lăsa să ascunzi reclamele enervante de pe site-uri

Scris de | 6 august, 2024
iOS 18 te va lăsa să ascunzi reclamele enervante de pe site-uri

Cea mai recentă versiune beta pentru iOS 18 introduce o funcție în Safari care îi va bucura cu siguranță pe cei care sunt enervați de reclamele de pe majoritatea site-urilor pe care le vizitează. Numită „Distraction Control”, noua capabilitate a browser-ului de pe iPhone permite „ștergerea” elementelor din site, la alegere, iar astfel, utilizatorii pot ascunde rapid reclamele, pop-up-urile sau chiar anumite elemente ale site-ului, precum meniuri sau fotografii.

Distraction Control este o nouă funcție care va fi integrată în browser-ul Safari

Cea mai bună parte a Distraction Control este că nu va fi exclusivă iPhone-urilor, ci tuturor dispozitivelor compatibile cu browser-ul Safari. Aici intră și tabletele iPad cu iPadOS 18, dar și computerele Mac care vor face în toamnă trecerea la macOS Sequoia.

Întrucât nu avem acces la o versiunea beta pentru dezvoltatori, am văzut această funcție în acțiune în clipul celor de la MacRumors (atașat mai jos), unde putem vedea exact cum funcționează.

Practic, nu trebuie decât să apeși un buton, plasat lângă bara de adresă, și apoi să selectezi elementele din site pe care să le ascunzi. Odată ce acestea sunt ascunse, o animație inspirată de „pocnitul din degete al lui Thanos” din universul Marvel „șterge” elementul de pe ecran. Aceasta nu este însă o acțiune permanentă. La un refresh, elementele vor fi din nou afișate, deci nu va ține locul unui ad-blocker, ci este doar o funcție care să te ajute punctual pentru a citi un articol rapid.

Curios, această funcție nu a fost anunțată pe scenă la WWDC atunci când noile versiuni ale sistemelor de operare au fost prezentate oficial. Se pare că iOS 18, alături de iPadOS 18 și macOS Sequoia vor păstra câteva surprize ascunse până în ultimul moment, iar noi le vom descoperi, cel mai probabil începând din luna septembrie, când iOS 18 este așteptat pentru debut, alături de seria iPhone 16.

Din păcate, funcția cea mai așteptată, Apple Intelligence, primul pas al Apple către integrarea inteligenței artificiale în dispozitivele sale, nu va fi disponibil  încă din prima zi. Abia începând cu versiunea iOS 18.1, care este așteptată prin octombrie, s-ar putea să vedem primele funcții AI integrate în software-ul iPhone-urilor, iar asta doar în anumite regiuni. În Europa, Apple spune că va lansa funcțiile AI abia în 2025.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,