Energy Expo - Join the revolution

Cum e afectat evenimentul de lansare al lui iPhone 16 de „întârzierea” Apple Intelligence

Scris de | 5 august, 2024
Cum e afectat evenimentul de lansare al lui iPhone 16 de „întârzierea” Apple Intelligence
FOTO via Majin Bu (X)

Apple va lansa iPhone 16 în septembrie fără Inteligența Artificială promisă, a dezvăluit Mark Gurman în newsletter-ul său Power On. Bine, această informație era deja publică, însă e destul de important de punctat că analistul a confirmat acum că telefoanele sunt programate pentru lansarea la nivel mondial în luna septembrie, în ciuda faptului că vor fi livrate fără funcția pe care compania mizează deja atât de mult, și anume Apple Intelligence. Tehnologia AI dezvoltată în Cupertino va fi disponibilă pe terminalele iPhone 16 vândute în SUA, o lună mai târziu, printr-o actualizare software.

De asemenea, Gurman a împărtășit câteva experiențe personale cu noul Apple Intelligence, care este deja disponibil pe iOS 18.1 Beta, spunând că noile funcții au un drum lung de parcurs pentru a se ridica la nivelul așteptărilor. În prezent, Apple Intelligence este doar un soi de Siri mai inteligent și mai frumos, și nu revoluția AI la care Apple vrea să te facă să crezi că iei parte.

Rezumatul paginii web

Aplicația Mesaje va sugera răspunsuri scurte, care sunt, se pare, doar versiuni ușor îmbunătățite ale sugestiilor care există deja de mai multă vreme. Aplicația Mail dispune și ea de ceva similar, însă sugestiile sunt mai lungi.

Modul „Reduce Interruptions Focus” este, în esență, un mod „Nu Deranja” (Do Not Disturb) care decide în mod inteligent ce notificări să afișeze, cum ar fi mesajele text urgente și e-mailurile. În plus, când „Reader Mode” este activat în browser-ul Safari, vei primi un rezumat de un paragraf al paginii web.

Funcții de AI generativ

Instrumentele AI pentru scriere fac ca textul să sune mai profesional sau mai prietenos și oferă, de asemenea, posibilități automate de corectură. Apple Intelligence poate înregistra un apel și îl poate transcrie automat, iar întreagul text va fi disponibil odată ce apelul s-a încheiat.

Gurman numește aceste funcții „plăcute, nu necesare” și adaugă că s-ar putea să nu fie atât de atractive pentru un utilizator de iPhone 14 Pro, încât să-l convingă să pună de-un upgrade la iPhone 16. Cu toate acestea, analistul a adăugat că utilizatorii vor fi, cel mai probabil, prinși în entuziasm și sloganuri de marketing, adică motoarele principale pentru vânzările de iPhone 16.

Lumea se așteaptă ca toate cele patru dispozitive iPhone 16 care vor fi lansate să beneficieze de Apple Intelligence, alături de iPhone 15 Pro și 15 Pro Max. AI-ul Apple este un răspuns venit din partea producătorului californian la produse similare, cum ar fi Google Gemini, ChatGPT de la OpenAI sau Copilot de la Microsoft.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via GSM Arena