Energy Expo - Join the revolution

Apple Watch SE3 ar putea fi un model recomandat pentru copii, cu un preț semnificativ mai mic

Scris de | 5 august, 2024
Apple Watch SE3 ar putea fi un model recomandat pentru copii, cu un preț semnificativ mai mic

Odată cu trecerea la Series 10 și lansarea următorului Apple Watch Ultra 3, Apple pregătește și un ceas mai ieftin, care ar putea fi prezentat drept o alternativă la smartphone pentru copii. Apple Watch SE3 ar putea ținti pentru un preț de pornire foarte mic, de sub 200 de dolari americani, cu o carcasă colorată, mai „prietenoasă” pentru publicul tânăr. Varianta cu conectivitate LTE ar putea fi însă cea pe care Apple o va recomanda pentru a fi folosită de copii.

Apple Watch SE3 ar putea deveni un smartwatch „best buy”

Apple nu este o companie cunoscută pentru prețurile scăzute ale dispozitivelor sale, însă, din când în când, apar anumite modele care sunt destul de ieftine și de performante pentru a putea fi recomandate chiar și celor cu bugete limitate. iPad-ul de bază a fost pentru multă vreme o tabletă „best buy”, laptop-ul MacBook Air cu M1 este în continuare o alegere de buget foarte bună, iar Apple Watch SE3 ar putea fi următorul produs Apple greu de refuzat.

Mark Gurman de la Bloomberg, jurnalist specializat în activitatea companiei Apple, spune în newsletter-ul Power On că Apple Watch SE3 nu doar că va fi mai ieftin decât modelul SE2 din prezent, la sub 200 de dolari americani, dar va beneficia și de un procesor destul de modern. Este vorba despre chipset-ul Apple S9, același care se regăsește în ceasurile Apple din prezent, precum Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2.

Pentru a atinge un preț mai mic, Apple renunță la construcția din aluminiu în favoarea unei carcase din plastic, dar și la anumiți senzori și anumite funcții avansate. De exemplu, nu există un pulsoximetru și nici alte capabilități avansate, precum detecția accidentelor. Ce va oferi însă acest ceas este restul funcționalității Apple Watch, inclusiv acces la o versiune cu conectivitate 4G, care va permite realizarea de apeluri. Se pare însă că design-ul ceasului va fi inspirat de modelele curente, în timp ce Watch Series 10 este așteptat cu un design nou, mai subțire.

Astfel, părinții care nu doresc să le ofere copiilor acces la smartphone-uri personale, dar care vor totuși să poată intra în contact cu aceștia, le vor putea pune la mână un astfel de ceas. Desigur, un Apple Watch SE3 mai ieftin ar putea fi o alegere la fel de bună și pentru adulții care nu vor să plătească aproape dublu pe un ceas Apple Watch sau de patru ori mai mult pentru varianta „Ultra”.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Bloomberg