Energy Expo - Join the revolution

Turcia a blocat accesul la Instagram, fără vreun motiv oficial

Scris de | 2 august, 2024
Turcia a blocat accesul la Instagram, fără vreun motiv oficial

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, deținută de Meta, fără să ofere un motiv sau o durată a acestei interdicții. Aplicația nu poate fi astfel accesată nici de pe mobil, dar nici din browser. Această mișcare vine la scurt timp după ce oficialul de comunicații turc Fahrettin Altun a criticat platforma pentru decizia sa de a bloca postări de condoleanțe legate de uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupului palestinian Hamas.

„Asta este pur și simplu cenzură” a declarat Altun, director de comunicare al președinției din Turcia, într-o postare pe X, adăugând că Instagram nu a anunțat vreun motiv pentru care bloca postările respective. ”Vom continua să apărăm libertatea de expresie împotriva acestor platforme, care au arătat în mod repetat că servesc un sistem global de exploatare și nedreptate”, a adăugat oficialul.

Instagram și compania sa mamă, Meta, nu au răspuns nici la comentariul lui Altun și nici la decizia Turciei de a bloca accesul la rețeaua socială pe teritoriul țării. Aceasta a fost publicată de autoritatea turcă pe site-ul său oficial pe data de 2 august. Conform presei din Turcia, Instagram are peste 50 de milioane de utilizatori de Instagram, la o populație de 85 de milioane de locuitori. Mulți dintre aceștia au făcut saltul către X, plângându-se că nu pot accesa feed-ul de Instagram.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Turkey blocks access to Instagram platform but gives no reason