Energy Expo - Join the revolution

Intel dă afară 15.000 de angajați

Scris de | 2 august, 2024
Intel dă afară 15.000 de angajați

Intel a anunțat joi că va da afară peste 15% din angajații săi, mai exact 15.000 de angajați, într-un mesaj trimis angajaților săi. Mișcarea face parte dintr-un plan mai larg al companiei de a reduce cheltuielile cu un total de 10 miliarde de dolari în 2025, după rezultate financiare extrem de slabe în cel de-al doilea sfert fiscal al anului. „Veniturile noastre nu au crescut conform așteptărilor, și încă nu beneficiem de avântul unor trenduri importante, precum AI. Costurile sunt prea mari, profiturile prea mici. Avem nevoie de acțiuni curajoase să rezolvăm aceste probleme, mai ales ținând cont de rezultatele noastre financiare și previziunile pentru a doua jumătate a lui 2024, care sunt mai dificile decât ne așteptam” a fost mesajul transmis de CEO-ul Pat Gelsinger către angajați.

Conform lui Gelsinger, Intel nu a reușit să capitalizeze succesul inteligenței artificiale în același mod ca alte companii hardware, precum NVIDIA. Intel a fost un lider în revoluția procesoarelor acum aproape 25 de ani, dar s-a mișcat greu de atunci în încercarea de a fi la curent cu tehnologiile noi, precum smartphone-urile și inteligența artificială. Veniturile anuale ale Intel au scăzut cu 24 de miliarde de dolari între 2020 și 2023, deși forța lor de muncă a crescut cu 10 procente. Este un contrast mare față de alți producători de procesoare în timpul unui boom al AI-ului, care a făcut ca cifrele companiilor implicate în acest sector să crească semnificativ.

Intel a raportat o scădere de 1 procent în veniturile obținute pentru al doilea sfert fiscal al lui 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania se așteaptă și la o a doua perioadă a anului mai dificilă decât prevedea inițial. Pe lângă concedieri, Intel va oferi și aplicații pentru un program de „plecare voluntară” către angajații săi, începând cu săptămâna viitoare, și a mai anunțat și o ofertă de ieșire la pensie mai bună pentru angajații eligibili.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Intel to lay off 15,000 employees