Energy Expo - Join the revolution

Qualcomm lansează un nou procesor cu 5G pentru telefoane sub 100 de euro

Scris de | 30 iulie, 2024
Qualcomm lansează un nou procesor cu 5G pentru telefoane sub 100 de euro
Foto: Qualcomm

Qualcomm a anunțat lansarea noului său procesor Snapdragon 4s Gen 2, un model entry-level care are ca scop introducerea conectivității 5G pe telefoanele foarte accesibile, de sub 100 de euro, în piețe cunoscute pentru puterea redusă de cumpărare a cetățenilor, precum India sau America Latină. Aceste piețe măsoară aproximativ 2,8 miliarde de utilizatori de smartphone-uri, iar producătorii nu au prea avut succes în ultima perioadă în încercarea lor de a-i atrage către achiziții noi. Spre exemplu India, care este a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, suferă în segmentul de sub 100 de euro din cauza unei lipse de modele 5G.

Conform IDC, zona entry-level din India a scăzut cu 14 procente, ajungând la o cotă de 15%, cu 5,1 milioane de unități livrate în primul sfert fiscal al acestui an. Xiaomi și spin-off-ul său, Poco, continuă să domine acest segment, însă creșterea pieței vine din zona telefoanelor între 200 și 400 de euro – 11 procente mai exact.

Cu lansarea acestui nou procesor, Qualcomm vrea să reducă din diferența căscată între aceste două segmente. Xiaomi va lansa primul device cu un Snapdragon 4s Gen 2 la interior, mai târziu în acest an și, evident, în India, informație confirmată către cei de la TechCrunch.

Snapdragon 4s Gen 2 este o versiune mai limitată a lui Snapdragon 4 Gen 2, lansat în iunie anul trecut. Bazat pe un proces de 4nm, noul chipset include un CPU Kryo cu 8 nuclee, două de performanță tactate cu până la 2GHz și 6 de eficiență, de până la 1.8GHz. Noul model vine însă cu suport 5G, deși nu la fel de complex ca versiunea sa mai bună. Qualcomm spune că a luat diferite măsuri de reducere a costurilor pentru a putea produce acest chip și a-l aduce în piețele emergente.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Qualcomm’s new Snapdragon chip aims to bring 5G to sub-$100 devices