Energy Expo - Join the revolution

Probleme cu cele mai noi smartwatch-uri de la Samsung. Galaxy Watch 7 și Ultra prezintă o autonomie foarte scăzută a bateriei

Scris de | 30 iulie, 2024
Probleme cu cele mai noi smartwatch-uri de la Samsung. Galaxy Watch 7 și Ultra prezintă o autonomie foarte scăzută a bateriei

Cea mai nouă gamă de ceasuri cu Wear OS de la Samsung, Galaxy Watch 7, a fost lansată la începutul acestei luni. Dispunând de Wear OS 5 și dotate cu cel mai recent cip Exynos de 3nm al companiei, ne-am putea aștepta ca aceste dispozitive să aibă o autonomie a bateriei mai mare decât alte smartwatch-uri compatibile cu Android.

Totuși, încă de la lansare, mai mulți posesori de Galaxy Watch 7 s-au plâns de consumul exagerat de bateriei și de performanța slabă a acesteia. Se pare că problema se datorează unui bug pe care Samsung a promis să îl remedieze în curând.

Reddit și forumurile comunității Samsung sunt pline de plângeri din partea primilor utilizatori de Galaxy Watch 7 și Ultra referitoare la autonomia destul de slabă a bateriei. Chiar și în cazul unei utilizări moderate, aceștia spun că bateria dispozitivului se descarcă aproape complet în 12 ore.

Fiind vorba de un CPU Exynos W1000 de 3nm, despre care compania susține că aduce îmbunătățiri notabile în performanță și eficiență, plângerile au fost neașteptate și surprinzătoare. Ele au fost cu atât mai interesante pentru că au venit și de la primii cumpărători de Galaxy Watch Ultra, acesta fiind un ceas cu o baterie mare, de 590mAh, și care ar trebui să ofere o autonomie de peste 48 de ore.

Un membru al echipei care a dezvoltat Galaxy Watch 7 a confirmat pe forumul Samsung din Coreea de Sud că inginerii au găsit bug-ul care cauzează consumul excesiv al bateriei. O actualizare software pentru a rezolva problema ar putea începe să fie lansată în curând.

Cum să rezolvi problema cu bateria

Dacă ai probleme, cel puțin până când când Samsung va lansa o soluție, poți dezactiva funcția „Hey, Google” de pe ceasul tău Galaxy Watch pentru a vedea dacă aceasta ajută la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. Dezactivarea acesteia pare să fi funcționat pentru cei mai mulți dintre utilizatori, reducând din consumul excesiv al bateriei. De asemenea, unii utilizatori spun că dezactivarea Bluetooth-ului a funcționat eficient pentru ei.

Având în vedere că Galaxy Watch 7 și Ultra folosesc noul chipset Exynos de la Samsung și rulează o versiune nouă a Wear OS, este posibil și probabil ca unele bug-uri să fi „trecut” de testele companiei, ducând la problemele semnalate de către utilizatori.

Nu există încă o dată exactă pentru lansarea noului firmware, însă nu ar trebui să mai dureze mult. Seria Galaxy Watch 7 nu a primit nicio actualizare de la lansare și până acum, așa că următoarea versiune ar putea conține mai multe îmbunătățiri. Odată ce noul firmware va fi lansat, cele mai noi smartwatch-uri de la Samsung ar trebui să ofere o autonomie de câteva zile.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: via Android Police